Grave zal vrijdag 18 december gehuld zijn in kerstsferen.
Grave zal vrijdag 18 december gehuld zijn in kerstsferen.

'Kerst' op vrijdag 18 december in sprookjesachtig Grave

Centrum 666 keer gelezen

GRAVE | Tijdens een avondwandeling op vrijdag 18 december door Grave valt er van alles te genieten: toneel, verlichte huizen en winkels in kerstsfeer. Op de markt staan kraampjes en de Elisabethkerk is open voor een bezoek aan de kerststal. Ook is er een lichtjesoptocht voor kinderen.

Evelien van Tuijn vertelt: "Om 19.00 uur vertrekt de stoet vanaf de Markt met zelf gefabriceerde lampionnen en lampionnen, die op de markt nog zijn aan te schaffen. Basisschoolkinderen, waaronder ook de kinderen van het azc, zijn benaderd om mee te lopen. Traditiegetrouw wordt de stoet voorafgegaan door de Harmonie Stad Grave. Aan het eind kunnen de kinderen hun kerstwensen in de grote kerstboom hangen."
Wie die avond door Grave loopt, zou zo maar het vrekkige gezicht van Scrooge uit het kerstverhaal van Dickens in de ogen kunnen kijken. Maar wie gewoon op de muziek afgaat, komt zeker uit bij het draaiorgel of de spelers van het Brabant Dance Centre, die hun publiek meenemen in een betoverende sfeer van Kerstmis. "Chocolademelk drinken of een glas Glühwein, maar ook een 'running dinner' waarbij de gasten vier restaurants aandoen; het kan allemaal", zegt Bas van Kuppeveld. Hij heeft samen met Evelien van Tuijn en Annemarie Bastiaans het initiatief genomen voor de organisatie van deze avond. Hij is enthousiast. "Het wordt een bijzondere avond waar tal van winkeliers hun steentje aan hebben bijgedragen en waar voor de bewoners van de binnenstad, die hun historische huizen met lichtjes zullen versieren, een prachtig kerstpakket valt te winnen", voegt Bas Van Kuppeveld tot slot toe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant