Statiegeldactie Partisans Athletics voor EK 2016

Sport 51 keer gelezen

BOXMEER | De cheerleaders van de Partisans Athletics houden op zaterdag 9 januari een statiegeldactie. De cheerleaders komen langs de deuren in Boxmeer en staan bij de verschillende supermarkten om lege flessen in te zamelen. "Door uw statiegeldflessen aan hen af te staan, steunt u de vereniging", aldus de Athletics. De opbrengst van de statiegeldactie wordt gebruikt om de deelname aan het Europees Kampioenschap in 2016 te bekostigen.

Op 14 juni 2015 vond de NK Cheerleading plaats. Alle teams van Partisans Athletics behaalden een eerste plaats, in maar liefst vier categorieën. Voor de teams Athletics Elite (12-16 jaar), Partisans Athletics (16 jaar en ouder) en Partnerstunt betekende dit een rechtstreekse plaatsing voor het Europees Kampioenschap Cheerleading 2016. Deze bijzondere wedstrijd zal in juli 2016 plaatsvinden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Fondsenwerving
Om deel te kunnen nemen aan het EK is veel geld nodig. Alle atleten moeten immers met de bus naar Wenen, omdat zij voor een aantal nachten onderdak moeten vinden en er moet een bijdrage betaald worden aan de organisatie. Om dit te kunnen betalen, zijn giften en sponsors nodig. Daarom wordt er op zaterdag 9 januari een statiegeldactie gehouden. "De cheerleaders zullen u, bij u aan de deur of in de supermarkt, vragen of ze uw statiegeldflessen mogen hebben. Deze flessen worden vervolgens in de supermarkt omgewisseld", aldus de Athletics. Het geld dat Partisans Athletics hiermee verdient, gaat in de EK-pot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant