Metameer haalde in het verleden al vaker mooie bedragen op voor Serious Request. (archieffoto: Ingrid Driessen)
Metameer haalde in het verleden al vaker mooie bedragen op voor Serious Request. (archieffoto: Ingrid Driessen)

'Metameer verbindt' met verschillende activiteiten voor Serious Request 2015

Algemeen 298 keer gelezen

BOXMEER/STEVENSBEEK | Een grote kerstmarkt in Stevensbeek en het glazen huis in Boxmeer: Metameer zet zich in voor het goede doel. Metameerlocatie aan de Kloosterstraat, de Korenaer en de Pater Eymardschool houden gezamenlijk een kerstmarkt op donderdag 17 december. De drie locaties in Stevensbeek zijn met een lichtjesroute met elkaar verbonden.

"Kom kijken, proeven en steun het goede doel", is min of meer het thema van de lichtjesroute langs de drie locaties. Bezoekers kunnen tussen 17.00 en 19.00 uur kijken naar dans & muziek en het kerstspel wordt verzorgd door kinderen van de Pater Eymardschool. Via een lichtjesroute kunnen bezoekers naar de Korenaer en Metameer waar in de diverse kraampjes heerlijke lekkernijen zijn te proeven. Ook zijn producten te koop die leerlingen zelf hebben gemaakt. De kerstmarkt staat in het teken van Dickens' boek Scrooge. Neem de kinderen mee, want voor hen is er van alles te doen!

In actie
'Levensecht leren, ondernemen en verbinden: daarom Serious Request', is het motto voor de leerlingen van Metameer.
In Boxmeer komt Metameer jenaplan in actie voor Serious Request. In de klas voeren leerlingen gesprekken over de actualiteit: de vluchtelingencrisis in de wereld en het doel van de actie van radiozender 3FM. Het Rode Kruis vraagt aandacht voor jongeren en kinderen die opgroeien in een oorlogssituatie zonder onderwijskansen. Metameerleerlingen tonen ondernemerschap met eigen acties waarbij ook docenten, ouders, familie en vrienden worden betrokken. Gezamenlijk gaan zij geld inzamelen voor een betere toekomst voor 'the next generation'. "Verbondenheid en solidariteit met de ander en de omgeving: daarom doet Metameer mee aan Serious Request 2015", aldus de school in een persverklaring.

Bekendmaking
Op vrijdag 18 december, rond 13.45 uur, wordt in Boxmeer bekendgemaakt hoeveel de leerlingen hebben ingezameld. De opbrengsten van de grote kerstmarkt in Stevensbeek en de acties in het glazen huis van Boxmeer komen ten goede aan Serious Request 2015. Zowel in 2014 als in 2013 werd ongeveer 40.000 euro opgehaald voor het goede doel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant