'Langs de Kribbe': kerstverhaal op fotoprenten

Kunst en cultuur 23 keer gelezen

MILSBEEK | Kerstmis is één van de feestdagen die bij velen het meest tot de verbeelding spreekt. Dit is niet verwonderlijk omdat het kerstverhaal, omgeven door allerlei dramatische en romantische aspecten, de koude winterdagen waarin dit herdacht en gevierd wordt, aangenaam verwarmt. Tijdens 'Langs de Kribbe' in Milsbeek wordt hier tijdens Kerstmis en dag erop uitgebreid bij stilgestaan.

Om de vroomheid te stimuleren hebben, in de loop van de tijd, allerlei legenden en gebruiken het Evangelische relaas van de Geboorte van Jezus opgesierd. Dit in tegenstelling tot de huidige tijd, waarin de eigentijdse betekenis van het kerstfeest steeds meer uit het zicht verdwijnt.

Verbeelding
'Langs de Kribbe', ofwel het kerstverhaal op fotoprenten, wil de aandacht vestigen op het religieus verhaal van Kerstmis, zoals dat door vele kunstenaars door de eeuwen heen is verbeeld. Ook kunnen belangstellenden een bezoek brengen aan een Franse beelden uit 1909: een beeldengroep, ontworpen en gemodelleerd in Parijs.
'Langs de Kribbe' is te bezoeken op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 december in de parochiekerk O.L.Vrouw van Altijddurende Bijstand, Kerkstraat 27 in Milsbeek. Alle dagen open van 14.00 tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant