Molenstraat maakt deel uit van de plannen voor het Cuijkse centrum.
Molenstraat maakt deel uit van de plannen voor het Cuijkse centrum.

Molenstraat: wél prioriteit, geen prioritering

Centrum 95 keer gelezen

CUIJK | De aanpak van de Molenstraat krijgt óók prioriteit bij de herinrichting van het Cuijkse centrum: die toezegging deed wethouder Jos Nielen (CDA) aan D66, VVD en SP, die uit vrees voor een mogelijk budgettekort bang waren dat de Molenstraat pas veel later of helemaal niet verfraaid zou gaan worden. "We gaan uit van een integrale aanpak en daar hoort de Molenstraat gewoon bij", stelt Nielen.

De toezegging dat 'de Molenstraat zeker niet vergeten wordt', was voor de drie partijen reden om een amendement - om de Molenstraat eerder opnieuw in te richten dan bijvoorbeeld het Louis Jansenplein - tijdens de raadsbehandeling van het centrumplan niet in stemming te brengen. "We zijn blij dat de Molenstraat een volwaardig onderdeel vormt van het centrumplan", aldus D66-raadslid Arthur Baudet. "Want verpaupering dreigt."
Volgens Nielen is prioritering helemaal niet nodig. "Bovendien zijn projectontwikkelaars al bezig met plannen voor de Molenstraat. Helaas kan ik daar nog geen concrete mededelingen over doen, maar er zit beweging in."

Vrijheidsmonument
Nielen neemt zorgen weg dat er in Cuijk geen plek meer is voor het (unieke) Vrijheidsmonument op het Louis Jansenplein. "Samen met de kunstcommissie gaan we op zoek naar een nieuwe geschikte plek", verzekert de wethouder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant