Reanimatieonderwijs op Pro College in Boxmeer

Onderwijs 13 keer gelezen

BOXMEER | Leerlingen van Pro College Boxmeer leren vanaf 11 januari 2016 reanimeren via het nieuwe lesprogramma 'de 6-Minutenles' van de Hartstichting.

De leerlingen van klas 2 en 3 leren in een 4-tal lessen hoe ze borstcompressies kunnen toepassen, mond-op-mond-beademing kunnen geven en een AED kunnen gebruiken. De reanimatielessen worden gegeven door de eigen leerkrachten van Pro College. Zij hebben een cursus tot reanimatie-instructeur gevolgd. Deze cursus is gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad.
Onderzoek wijst uit dat iemand van 13 à 14 jaar (vanaf het 2e leerjaar of hoger van het voortgezet onderwijs) fysiek sterk genoeg is om goede borstcompressies te geven. De 6-Minutenles is door de Hartstichting speciaal ontwikkeld voor jongeren en is geschikt gemaakt voor digiborden. De leerkrachten kunnen deze lessen zelf verzorgen. "We willen onze leerlingen graag vertrouwd maken met het reanimeren. Ze leren dat elke vorm van hulp belangrijk is en dat je hiermee de overlevingskans vergroot", aldus Pro College.

Hartstilstand
Het is heel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen – jong en oud- kunnen reanimeren. Want elke week worden 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Door binnen de eerste 6 minuten 112 te bellen, te reanimeren en te defibrilleren, vergroot je de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant