Yermain Maturbongs (11) heeft zojuist VCA op voorsprong gezet. (foto: Heinz Kornmuller)

3A: VCA met een goed gevoel het kerstreces in

Voetbal 90 keer gelezen

SINT AGATHA | VCA gaat met een goed gevoel aan het kerstreces. De zaterdagderdeklasser uit Sint Agatha rekende op eigen veld af met Keizerstad (1-0) en heeft dankzij die overwinning de aansluiting met de ploegen boven zich hervonden.

Vooraf had trainer Jan Marijnissen al een goed gevoel over het 'zespuntenduel' en hij werd niet teleurgesteld. In een verder weinig enerverende eerste helft zette Yermain Maturbongs VCA op slag van rust op voorsprong. De rappe aanvaller gleed een rebound binnen nadat doelman Serdar Ozturk een kopbal van Harrie Kepser slecht deels kon tegenhouden.
In de tweede helft kende scheidsrechter Snoek een lastige middag. De gasten uit Nijmegen schuwden soms letterlijk de harde hand niet en het was een wonder dat het bij twee rode kaarten bleef. Zowel VCA als Keizerstad eindigde het treffen met tien man. Maturbongs moest namens de thuisploeg met twee keer geel naar de kant. "Het was soms erg vervelend, maar we hebben de drie punten en de aansluiting hervonden", blikte Marijnissen kort terug. "Nu vakantie en over veertien dagen gaan we de basis leggen voor de tweede seizoenshelft. Ik heb vertrouwen dat we er in blijven."