BJ Baartmans en zijn band geven op 26 december hun traditionele kerstconcert bij Gryphus.
BJ Baartmans en zijn band geven op 26 december hun traditionele kerstconcert bij Gryphus.

Gryphus pakt flink uit met activiteiten rond Kerst

Kunst en cultuur 92 keer gelezen

VIERLINGSBEEK | Gryphus in Vierlingsbeek pakt groots uit met en na Kerstmis. Zo is er een kerstwandeling op tweede Kerstdag en - aansluitend - een kerstconcert van BJ Baartmans. Een dag erop is de bijdetijdse talkshow 'Uut ut kõpke van Jeu'. De kerstperiode wordt op dinsdag 29 december afgesloten met de Grote Familie Hendriks Gezelschapsspellen Avond.

Na anderhalve dag van eten, drinken en uitbuiken is het de hoogste tijd voor een frisse neus. Een frisse neus van zo'n twee uur welteverstaan. Met het traditionele bordje erwtensoep na afloop in gedachten, moet dit voor ieder een peulenschil zijn. Inschrijven voor de wandeling om 14.00 uur. Inschrijfgeld is 2,00 euro.

BJ's Winter Wonderband
Hét kerstconcert op 26 december wordt ook dit jaar natuurlijk weer verzorgd door Bart-Jan Baartmans. Voor de 23ste keer op rij is deze Boxmeerse snarenplukker te gast met de kerst: het begint bijna een traditie te worden. En ook dit jaar neemt BJ weer een aantal fijne gasten mee: gitarist Eric Devries, bassist Gerald van Beuningen en drummer Sjoerd van Bommel. Bijzondere gasten voor een bijzonder kerstconcert.
Dit vijfsterren ensemble is een verkapte versie van Hidden Agenda Deluxe en speelt nummers van hun binnenkort te verschijnen album 'Pan Alley Fever' en put voorals ook uit zijn eigen roots en rock Top 2000 met krakers van onder andere Bob Dylan, JJ Cale, Steve Earle, Eric Clapton, Van Morrison, Crosby Stills Nash & Young en Gilbert O'Sullivan. Prachtige liedjes vol meerstemmige zang en sprankelend gitaarwerk als vanouds. Aanvang is 17.00 uur. Entree is gratis.

Bijdetijdse talkshow
Het is Derde Kerstdag (zondag 27 december) en dus weer tijd voor een nieuwe aflevering van 'Uut ut kõpke van Jeu', een bijdetijdse talkshow vol actualiteit en amusement voor en door Vierlingsbeek en Groeningen. Het leven van alledag belichaamd door diverse gasten, met gesprekken over politiek, sport, werk, cultuur, hobby's en andere dingen die dorpsgenoten bezighouden. Op het programma onder andere de Rijdende School van Erica van Mullekom, filmmaker Joris Weerts, lobbyist Myriam Jans, Bas van Treek, Giovanni van Loon, een column van Margriet Verheijen en Kerstmuziek van Jacques Et Gaston. Aanvang is 20.30 uur (zaal open 19.30 uur). Entree is gratis.

Spelletjesavond
De familie Hendriks houdt van spelletjes. Gezellig samen rond de tafel, het spelbord opengeklapt en dobbelen maar. Zie ze daar eens zitten: vader speelt Triviant want papa's weten alles, zoonlief speelt graag Monopoly maar begint te huilen als hij verliest, dochter één houdt van Party & Co want ze doet het liefst lekker gek, dochter twee is te lui om spelletjes te spelen en moeder, moeder houdt er eigenlijk helemaal niet van.
Op dinsdag 29 december - tijdens de Grote Familie Hendriks Gezelschapsspellen Avond - ligt er echt een enorme berg grote en kleine spellen klaar waaruit het moeilijk kiezen is. Toch is dat precies de bedoeling en mag je gezellig met je vrienden en vijanden rond de tafel. Nieuw dit jaar is het spelen in teamverband en de kleine onderlinge strijd die er gevoerd gaat worden tussen de teams onderling. Aanvang is 20.00 uur en de entree is gratis. Meer informatie of aanmelden van een team (vijf personen), mail naar info@gryphus.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant