De Nieuwjaarsduik in Mill wordt alweer voor de achttiende keer gehouden.
De Nieuwjaarsduik in Mill wordt alweer voor de achttiende keer gehouden.

Weer Nieuwjaarsduiken in Vortum, Langenboom en Gennep

Kunst en cultuur 69 keer gelezen

MILL | '1 januari' staat voor durfals in de regio al jarenlang rood gearceerd in de agenda. Nieuwjaarsdag betekent voor hen immers het nieuwe jaar beginnen met een verfrissende duik. Traditiegetrouw vinden deze drie zogeheten Nieuwjaarsduiken plaats in Langenboom, Vortum-Mullem en Gennep.

Op vrijdag 1 januari 2016 zal er om 14.00 uur voor de achttiende keer een Nieuwjaarsduik zijn in natuurgebied De Kuilen tussen Mill en Langenboom. Deze duik heeft opnieuw het predicaat Unox Nieuwjaarsduik gekregen. Dit predicaat krijgen duiken die aan een aantal criteria voldoen. Dit wil onder andere zeggen dat er de bekende Unox-mutsen zijn voor alle deelnemers en er ook gratis erwtensoep verkrijgbaar zal zijn.
Stichting Activiteiten Mill organiseert deze Unox Nieuwjaarsduijk. Maar hierbij hebben zij hulp en ondersteuning van diverse sponsors en partijen. Onder andere Reddingsbrigade Erica is van de partij. Natuur- en recreatiegebied De Kuilen is naast een prima locatie voor een frisse duik het nieuwe jaar in, ook een perfecte ambiance om elkaar het beste te wensen voor 2016. Deelname en toegang zijn gratis. Meer informatie via www.facebook.com/nieuwjaarsduikdekuilen.

Vortum-Mullem
Het begon een paar jaar geleden als ludieke actie, maar inmiddels is de Nieuwjaarsduik in Vortum-Mullem een goede traditie geworden. Vanwege het enorme succes van 2015 organiseert de Pastoor Sweensstraat in Vortum-Mullem daarom ook in 2016 weer een ludieke Nieuwjaarsduik. "Ben je bang om te duiken, ga dan zeker om aan te moedigen en voor de gezelligheid. Tegen een kleine vergoeding kun je allerlei heerlijke hapjes en drankjes kopen", aldus de organisatie. De duik is op vrijdag 1 januari om 14.00 uur aan de Pastoor Sweensstraat te Vortum-Mullem. Meer informatie via www.vortum-mullem.info.

Niersjaarsduik
Het is weer bijna zover, de inmiddels traditionele Niersjaarsduik in riviertje de Niers bij Gennep. Durfals en publiek zijn natuurlijk van harte welkom om gratis te komen duiken. Rond 14.11 uur zal het startschot klinken. Dan zullen de Prinsen Carnaval uit de regio als eersten de sprong wagen, gevolgd door al hun adjudanten. Daarna zullen alle andere 'helden' volgen. Aanmelden kan ook per e-mail naar ja.ikdoemeeaande@niersjaarsduik.nl. Meer informatie op www.niersjaarsduik.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant