Mathieu Bulkens (links) en Jan ten Broeke, voorzitter van de Bewoners Vereniging Velp.
Mathieu Bulkens (links) en Jan ten Broeke, voorzitter van de Bewoners Vereniging Velp.

Wooncomplex in dorpshart Velp 'vult woonbehoefte in'

Wonen 119 keer gelezen

VELP | Er is een einde gekomen aan de '(bouw)crisis' om de tweede fase van het Dorpshart in Velp te voltooien. De woonbehoefte is ingevuld en de bouwplannen konden worden bekend gemaakt: een appartementengebouw met vier appartementen en een penthouse alsook een viertal starterswoningen. Het bouwplan werd vorige week gepresenteerd door de Bewoners Vereniging Velp (BVV), de particuliere initiatiefnemer van de ontwikkeling en architect Mathieu Bulkens uit Molenhoek.

Door Annelies Graafsma

In samenwerking met gemeente Grave en de projectontwikkelaar is dit voorjaar een enquête uitgezet om de woonbehoefte in Velp te peilen. Totaal vulden 60 personen de enquête in en zestien personen gaven aan daadwerkelijk in het dorpshart te willen gaan wonen. Een tweetal aspecten sprongen er uit: betaalbare woningen voor starters en een vraag naar appartementen. Per saldo een complexe opgave gezien de beschikbare ruimte, stedenbouwkundige invulling, pleinvorming en een beeldkwaliteit die past bij de kerk die op hetzelfde perceel staat. De grond is voor een deel van de gemeente, een deel van de kerk en een deel van de oorspronkelijke St. Jozefschool.
Voorafgaand aan de inloopavond presenteerde de architect zijn plannen voor negen kandidaat-kopers, zijn plannen. De andere bezoekers van de inloopavond waarderen het ontwerp en zeker ook het aanhoudend enthousiasme van de BVV. Na jaren wachten kan er weer gebouwd worden. De bouw gaat waarschijnlijk na de bouwvak in 2016 van start en neemt een half jaar in beslag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant