Boxmeers Vocaal Ensemble kan na een geslaagde crowdfundingactie een kerst-cd opnemen.
Boxmeers Vocaal Ensemble kan na een geslaagde crowdfundingactie een kerst-cd opnemen.

Crowdfunding geslaagd: Vocaal Ensemble kan kerst-cd maken

Kunst en cultuur 69 keer gelezen

BOXMEER | De crowdfundingactie die het Boxmeers Vocaal Ensemble eind november opzette, om gelden in te zamelen om in 2016 een kerst-CD te kunnen uitbrengen met WishfulSinging, is een groot succes geworden. Meer dan 135 donateurs brachten de benodigde 12.500 euro bij elkaar.

Behalve met regelmatige concerten - zoals de recente optredens in Boxmeer en Sambeek - manifesteert het mannenkoor zich ook op cd's. "Waarvan de laatste alweer van vele jaren terug dateert; zeker tien jaar geleden", vertelde Willem van de Rijdt namens het Boxmeers Vocaal Ensemble eerder tegenover deze krant. "Daarom is het idee ontstaan om in 2016 een nieuwe kerst-cd te gaan maken, temeer omdat dergelijke cd's een tijdloos karakter hebben." Hij vervolgt: "De cd willen we opnemen in samenwerking met het inmiddels gerenommeerde vrouwenensemble WishfulSinging, dat meewerkte aan ons kerstconcert van 2014 in Boxmeer en ook al eerder bij een ander concert van ons koor betrokken was."

Muzikaal drieluik
De kerst-cd wordt een muzikaal drieluik. In het eerste deel opent Wishful Singing met enkele van haar mooiste Kerstwerken. In deel twee zingen de ensembles een viertal werken samen. Het slot verzorgt het Boxmeers Vocaal Ensemble. In het voorjaar van 2016 worden de opnames gemaakt en in het najaar wordt de cd gepresenteerd.
Meer informatie via de crowdfundingsite www.voordekunst.nl (zoeken op Boxmeers Vocaal).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant