Donatie basisscholen Mill en Cuijk voor Stichting Leergeld.
Donatie basisscholen Mill en Cuijk voor Stichting Leergeld.

Donatie basisscholen Mill en Cuijk voor Stichting Leergeld

Algemeen 68 keer gelezen

MILL/CUIJK | Bij de openbare basisscholen De Kameleon uit Mill en De Nienekes uit Cuijk zijn onlangs kerstmarkten georganiseerd waarvan de opbrengst ten goede komt aan Stichting Leergeld. Op beide kerstmarkten is een bedrag van maar liefst 2.750 euro opgehaald voor Stichting Leergeld. Dit geld wordt gebruikt om de ingezonden aanvragen te kunnen realiseren.

"Leerlingen, leerkrachten en ouders bedankt voor de enorme inzet om de kerstmarkten tot een succes te maken. Mooi om te zien dat kinderen iets doen voor andere kinderen", aldus Stichting Leergeld Land van Cuijk. Deze stichting heeft als missie 'het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen'. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Ouders of verzorgers kunnen een beroep doen op hulp van een de stichting Leergeld indien zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen en een aantoonbaar besteedbaar inkomen hebben dat beneden 120% van het bijstandsniveau ligt.
De continuïteit van Leergeld is afhankelijk van giften waarmee de activiteiten bekostigd kunnen worden. Geld dat gedoneerd wordt, gaat rechtstreeks terug de maatschappij in door het helpen van kinderen uit het Land van Cuijk. Door het aanbieden van deze mogelijkheid kunnen kinderen zich op alle gebieden des levens zo normaal en volwaardig mogelijk ontwikkelen. Info: www.leergeld.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant