Karel van Soest 'wil in 2016 brug slaan en verbindingen leggen'. (foto: Bas Delhij)
Karel van Soest 'wil in 2016 brug slaan en verbindingen leggen'. (foto: Bas Delhij)

Van Soest 'wil in 2016 brug slaan en verbindingen leggen'

Politiek Samenwerking Land van Cuijk 73 keer gelezen

BOXMEER | Burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer 'wil in 2016 een brug slaan en verbindingen leggen'. "Zoals in de samenwerking binnen het Land van Cuijk, de regio Noordoost-Brabant, Agrifood Capital en de Euregio. Ik heb het geloof dat we zaken gezamenlijk moeten oppakken, simpelweg omdat die vraagstukken ons daartoe nopen", aldus Van Soest zaterdag tijdens zijn nieuwjaarsrede.

Van Soest, die tijdens zijn speech meermaals de term '70 jaar vrijheid' bezigde en de verbinding legde met de vluchtelingen en meerdere herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog, vervolgt: "Per 1 september werd ik herbenoemd tot burgemeester van Boxmeer. Bij die gelegenheid heeft de gemeenteraad van Boxmeer mij gevraagd te investeren in onderlinge verbondenheid, door met optimisme en volharding de kracht van onze mooie gemeente te versterken. Veel is in goede samenwerking in onze regio al tot stand gekomen. Toch hebben we in onze gemeente en regio nog werk genoeg te verzetten. De gemeenteraad van Boxmeer heeft aangegeven die samenwerking in het Land van Cuijk zeer serieus te willen nemen door een motie in te dienen die zelfs al op korte termijn zou kunnen leiden tot één gemeente (...) om onze burgers nog beter te bedienen en kansen te scheppen voor een economisch sterke regio met goede opleidingen en een sterke arbeidsmarkt waar de jongeren van nu ook na hun studie graag willen wonen en kunnen werken. En waar goede betaalbare zorg ons in staat stelt voor elkaar te blijven zorgen."

'Oevers van vertrouwen'
Tot slot zegt Van Soest: "De rol van de overheid en gemeente is niet meer te vergelijken met 10 jaar geleden. De ene partij is beducht voor een overheid die in de weg loopt. De andere partij vreest een overheid die mensen in de steek laat. We willen een betrouwbare gemeente zijn die kansen biedt en grenzen stelt; die optimaal beschermt en minimaal belemmert. (...) De komende jaren zullen om al deze redenen in het teken staan van bruggen slaan en bouwen. Bruggen die steunen op stevige oevers. Oevers van vertrouwen in elkaar. Bruggen maken het mogelijk dat extremen elkaar ontmoeten, waarbij de kracht niet ligt in het wachten tot anderen over de brug komen, maar in het zelf de stap zetten om de ander tegemoet te treden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant