Radius RMC gaat per 1 januari 2016 Sociom heten.
Radius RMC gaat per 1 januari 2016 Sociom heten.

Radius RMC gaat per 1 januari 2016 Sociom heten

Algemeen 307 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Nieuwjaarsdag is voor veel mensen hét moment voor een nieuwe start. Dat geldt zeker voor RMC Radius. De organisatie voor sociaal werk gaat vanaf 1 januari door het leven als Sociom. Een nieuwe naam waarin twee pijlers samenkomen: de organisatie is 'sociaal' van karakter en biedt ondersteuning in ieders vertrouwde 'omgeving'.  

De naamswijziging is een logisch vervolg op de fusie van RMC en Radius, precies een jaar geleden. Hiermee ontstond één organisatie voor welzijns- en maatschappelijk werk in het Land van Cuijk. Het jaar 2015 stond in het teken van het structureren en opbouwen van de organisatie. Inmiddels is de tijd rijp voor de volgende stap: een krachtige nieuwe naam en uitstraling. Een naam die onderstreept waar de organisatie sterk in is: mensen verbinden, ondersteunen, in hun kracht zetten en in beweging brengen. 

Naam met betekenis
De naam Sociom is zorgvuldig gekozen en combineert 'sociaal' met de beginletters van 'omgeving'. Kortom: een organisatie met een sociaal gevoel, actief in je vertrouwde omgeving. Waarbij 'om' ook verwijst naar actie, radertjes en beweging. Want Sociom zet mensen in hun kracht en brengt ze in beweging. Dit is ook terug te zien in het logo, dat bestaat uit een opeenstapeling van allerlei soorten cirkels. De cirkels zijn warm van kleur en verschillend qua vorm. Hiermee staan ze voor de diversiteit van de samenleving. 

Altijd in de buurt
De nieuwe naam en het logo gaan gepaard met de slogan 'Altijd in de buurt'. Hierin komt het lokale karakter van de organisatie tot uiting. Sociom is immers actief in de buurten en wijken waar mensen leven; in de eigen vertrouwde omgeving. Maar de figuurlijke betekenis van de slogan is minstens zo belangrijk: mensen kunnen op Sociom vertrouwen. 

Nieuwe look
De nieuwe naam is van toepassing vanaf 1 januari 2016. De komende maanden krijgen alle uitingen de nieuwe look-and-feel. Dit gebeurt stap voor stap. Benieuwd naar Sociom en het verhaal achter de nieuwe naam? Bekijk de animatie op www.sociom.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant