Team Fransen uit Boxmeer is één van de 26 finalisten op het Nederlands Team Kampioenschap Poker.
Team Fransen uit Boxmeer is één van de 26 finalisten op het Nederlands Team Kampioenschap Poker.

Boxmeers team in finale Nederlands pokerkampioenschap

Sport 48 keer gelezen

ERMELO/BOXMEER | Team Fransen uit Boxmeer is een van de 26 teams die op zaterdag 9 januari in Ermelo gaan strijden in de finale voor titel Nederlands Team Kampioenschap Poker. Team Fransen bestaat uit Ed Fransen, Ingo Jansen, Joey van de Runstraat en Stijn Schrijen.
 
In de afgelopen zes maanden hebben meer dan 1500 pokerliefhebbers meegedaan aan de eerste editie van het Nederlands Team Kampioenschap Poker (NTKP). Op zaterdag 9 januari vindt de finale plaats in Golden Tulip Hotel Heerlickheijd van Ermelo. Ongeveer honderd finalisten, verdeeld over 26 teams, zijn er nog over na 29 voorrondes en vier semifinales. Zij strijden tijdens de finale om niets anders dan de titel 'Beste Pokerteam van Nederland 2015'.
Het Nederlands Team Kampioenschap Poker is het 1e officiële pokerevenement in Nederland dat in teamverband wordt gespeeld. Teams bestaande uit vier pokerspelers namen het tegen elkaar op tijdens regionale voorrondes en hebben zich vervolgens via semifinales geplaatst voor de landelijke finale. "Het NTKP is voor zowel deelnemende teams, als speellocaties, maar ook als organisatie, erg goed bevallen'', verteld organisator Mathijs Jonkers. "Pokeren in teamverband geeft een extra dimensie aan het spel wat toch al zo leuk is."

Cirkel is rond
Met de finale in Ermelo is de cirkel voor de eerste editie van het NTKP rond. Het sluitstuk van het toernooi wordt gehouden bij Golden Tulip Hotel Heerlijckheijd van Ermelo. "We kijken er naar uit om de 26 teams te verwelkomen, die niet alleen voor de eer komen spelen. De finalisten vertegenwoordigen ook hun gemeente en dat maakt de finale extra leuk", vervolgt Jonkers. "Doordat de voorrondes verspreid over Nederland zijn gehouden, mogen we echt van een landelijke finale spreken. Publiek is dan ook zeer welkom om hun 'lokale' helden aan te moedigen." Of er volgend jaar een vervolg komt? "Absoluut!"
De openingsceremonie van de finale begint om 12.30 uur, waarop de finale aansluitend zal beginnen.  Deze zal naar verwachting rond middernacht beslist zijn. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant