Afbeelding
Bert Ruijsch de nieuwe trainer van UDI'19 (Foto: Peter Kuijpers)

Bert Ruijsch: "Ik voel me een bevoorrecht mens"

Voetbal 25 keer gelezen

UDEN - Wie Bert Ruijsch een beetje kent weet dat hij niet alleen een voetbaldier en trainer is maar vooral ook een sensibel gevoelsmens. Naast het sportieve aspect is hij vooral ook om die laatste reden erg blij na zes jaar Gemert de stap naar UDI'19 te 'mogen' maken. Ruijsch: "Als je na al die mooie jaren in Gemert ook nog de kans krijgt naar UDI'19 te gaan dan kun je er gerust van spreken dat je een bevoorrecht mens bent. Dit zijn de twee verenigingen die in de top van het zondagamateurvoetbal bij veel collega's bovenaan het lijstje staan. Het zijn echte verenigingen met een kop en staart maar waar ook die typische warme Brabantse sfeer nog hangt. Is het raar als ik zeg dat dit eigenlijk de twee mooiste clubs zijn?"

Door: Willy Rooyakkers

Voor Bert Ruijsch is het heel belangrijk dat het gevoel met de bepalende mensen bij UDI'19 goed is. "De laatste jaren snuffelden we zogezegd al vaker aan elkaar. Om diverse redenen was de timing voorheen nog niet ideaal maar mensen als Mario Boselie en Wim van Cuijk gaven me al telkens een hartverwarmend gevoel van respect in mijn richting. Een wederzijds respect overigens, laten we daar duidelijk over zijn. UDI'19 was een club waar ik na Gemert nog graag wilde werken. Op mijn lijstje stond UDI'19 heel hoog en andersom bleek dat ook het geval te zijn en dat is gewoon een hele fijne gedachte. Uiteindelijk leerde ik tijdens de gesprekken ook Tiny Kardol (bestuurslid technische zaken - wr) kennen en hij bleek eveneens een hele prettige en realistische man te zijn met een goed hart voor de club. Een prima uitgangspunt om er straks samen echt iets moois van te maken." 

Emoties

De nieuwe trainer zal straks met alle trainers en andere technische mensen kennismaken. "We gaan elkaar leren kennen en ook de selecties van de diverse teams zullen in kaart worden gebracht. Uiteraard zullen we alles in overleg doen. Ik proef een enorme bereidwilligheid bij de mensen die ik tot nu toe heb gesproken, het doel is straks om met UDI'19 naar de Topklasse te gaan. Wie mij een beetje kent weet dat dit zoveel mogelijk gepaard zal gaan met aanvallend en verzorgd voetbal. Daar hou ik nu eenmaal van. We moeten de balans zien te vinden van toch de supporters optimaal te amuseren en eveneens resultaten te boeken. Ik weet dat UDI'19 een prachtige 'topclub' is in amateurvoetballand. Ik weet ook dat er bij zo'n club fanatieke supporters rondlopen met emoties en een mening,. Ik hou daar van, vind het prachtig. We moeten er voor zorgen dat er straks weer elke thuiswedstrijd minimaal duizend mensen komen kijken. Een club als UDI'19 is een prachtige uitdaging, in alle opzichten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant