Een agrariër in Holthees wil onder andere uitbreiden met 900 varkens.
Een agrariër in Holthees wil onder andere uitbreiden met 900 varkens.

Vergunning voor agrariër Holthees verbaast PK

Politiek 115 keer gelezen

HOLTHEES | Fractievoorzitter Maarten Wiggers de Vries van de Progressieve Kombinatie (PK) heeft met verbazing gereageerd op de omgevingsvergunning die het Boxmeerse college van B en W heeft afgegeven voor uitbreiding van een agrarisch bedrijf aan de Vliegenberg in Holthees. "Deze vergunning betreft een verdere uitbreiding tot circa 8.000 dieren op 300 meter van de dorpskern van Holthees", aldus Wiggers de Vries.

Hij vervolgt: "In het plan is een mestverwerking installatie opgenomen, ook voor het bedrijf aan de Parallelweg. Dit betreft circa 18.000 ton mest per jaar. Doel is de installatie 24 uur per dag te laten draaien. Door beide ontwikkelingen zal vrachtverkeer significant toenemen door de dorpskern van Holthees. Er heeft geen overleg met betrekking tot deze wijzigingen met de omgeving plaats gevonden. In het verleden heeft deze ondernemer zich vaker niet aan de wet en regelgeving gehouden en heeft de gemeente meermaals gebruik moeten maken van handhaving, het opleggen van last onder dwangsom en het gebruik van bestuursrechtelijke middelen. Het wekt dan ook enige verbazing dat u nu opnieuw meewerkt aan verdere uitbreiding van dit bedrijf, waardoor de overlast in Holthees opnieuw verder zal toenemen."
Wiggers de Vries wil nu middels schriftelijke vragen van B en W weten waarom zij aan de Vliegenberg uitbreiding en bijkomende overlast toestaat, waarom de veehouder niet is benaderd om uitbreiding te voorkomen (overeenkomstig het reconstructieplan) en waarom omwonenden niet zijn gekend in het besluit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant