Regionaal BehandelTeam Mill-Wanroij-St. Anthonis is specialist op het gebied van Parkinson.
Regionaal BehandelTeam Mill-Wanroij-St. Anthonis is specialist op het gebied van Parkinson.

Informatieavonden 'Goed leven met Parkinson'

Gezondheid 83 keer gelezen

MILL/SINT ANTHONIS | Het Regionaal BehandelTeam Mill-Wanroij-St. Anthonis van Zorgcentra Pantein organiseert op woensdag 20 januari in Sint Anthonis en donderdag 28 januari in Mill een informatieavond over Parkinson. Deze omvat een informatief programma met presentaties, workshops en een informatiemarkt.

Met deze informatieavond wil het Regionaal BehandelTeam eraan bijdragen dat mensen met de ziekte van Parkinson zo gezond en zo zelfstandig mogelijk blijven. De avond is bedoeld voor patiënten met de ziekte van Parkinson (of een andere vorm van parkinsonisme) en hun partner en/of mantelzorgers. Ook thuiszorgmedewerkers en andere betrokkenen zijn van harte welkom.
Een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en diëtist van Zorgcentra Pantein werken nauw samen binnen het Regionaal Behandelteam. Zij zijn specialist op het gebied van Parkinson en wisselen regelmatig kennis uit met andere behandelaars binnen het landelijke netwerk ParkinsonNet.

Informatievoorziening
Het Regionaal BehandelTeam geeft tijdens de informatieavond informatie over wat Parkinson onder andere doet met bewegen, spreken, eten en drinken. Ook krijgen bezoekers informatie over medicijnen en hulpmiddelen en handige tips. Daarnaast is er volop gelegenheid om vragen aan het Regionaal BehandelTeam te stellen. Zowel mensen die zelfstandig wonen als mensen die in de zorgcentra van Pantein wonen, kunnen een beroep doen op het Regionaal BehandelTeam van Zorgcentra Pantein.

Locaties en aanmelding
Op woensdagavond 20 januari vindt de informatieavond plaats in zorgcentrum Op 't Hoogveld, Paulusstraat 1 in Sint Anthonis. Op donderdagavond 28 januari vindt dezelfde bijeenkomst plaats in zorgcentrum Aldenhorst, Pastoor Maasstraat 7 in Mill. Beide informatieavonden beginnen om 19.00 uur. Bezoekers kunnen dan de stands bezoeken en een keuze maken voor de workshops, die om 19.30 uur starten. De informatieavond eindigt rond de klok van 21.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden kan nog tot en met woensdag 13 januari via de receptie van zorgcentrum Aldenhorst op tel. (0485) 84 42 00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant