ZooParc Overloon opent in de loop van dit jaar een nieuw leeuwenverblijf.
ZooParc Overloon opent in de loop van dit jaar een nieuw leeuwenverblijf.

ZooParc wil groeien naar 200.000 bezoekers per jaar

Zakelijk 249 keer gelezen

OVERLOON | ZooParc Overloon wil in de toekomst een verdubbeling van het aantal bezoekers realiseren. Het dierenpark zal in 2016 uitbreiden met leeuwen en franjeapen en gaat eveneens verder met modernisering van andere verblijven. Dat traject werd na de overname door Libéma in februari 2015 ingezet en krijgt met de uitbreiding dus verder gestalte. "Het parkachtige blijft, maar de routing is aangepast en de zichtbaarheid van de dieren is er flink op vooruit gegaan", aldus vestigingsmanager Martin van Hees, die hoopt dat in de toekomst zo'n 200.000 bezoekers de kassa's gaan passeren.

Van Hees geeft op de zakelijke website Pretwerk.nl een toelichting op de plannen voor de toekomst: "We zijn keihard bezig om het park op vele fronten aantrekkelijker te maken. Dat doen we door nieuwe dieren te presenteren en nieuwe verblijven te bouwen. Met nieuwe bewoners als Siberische tijgers, leeuwen en franjeapen gaan we in 2016 zeker al meer bezoekers trekken. Het publiek reageert erg enthousiast op alle veranderingen."

Tijgers, leeuwen, apen...
Afgelopen jaar werden de verblijven van de pinguïns, witte tijgers, baardapen en kangoeroes al geopend. Nu volgen dus verblijven voor de leeuwen en franjeapen. Ook zal er nog wat achterstallig onderhoud plaatsvinden. De totale kosten van de uitbreiding worden geraamd op zo'n 500.000 euro. In een uitgebreid interview met nieuwsblad De Maas Driehoek zei Van Hees eerder: "Toen we het ZooParc hadden overgenomen hebben we gezegd: Het park mist nog teveel dieren waarvan mensen zeggen: 'Als ik naar de dierentuin ga, dan wil ik in ieder geval zien…' De pinguïns zijn daar een mooi voorbeeld van, maar ook tijgers, leeuwen en beren zijn dieren die mensen eigenlijk willen zien als ze naar een dierentuin gaan. En natuurlijk houden we onder onze bezoekers ook enquêtes om te peilen welke dieren zij nog meer graag toegevoegd zien worden, zodat het park ook gaat voldoen aan het verwachtingspatroon."

'Parkachtige is kracht'
"Het groene karakter en het landschap laten we zoals het is. Dat parkachtige is juist de kracht van het park, al hebben we de routing een beetje aangepast en ervoor gezorgd dat de zichtbaarheid van de dieren er flink op vooruit is gegaan. Soms is dat slechts een kwestie van snoeien, maar soms hebben we het verblijf anders ingericht, waardoor de dieren vooraan in plaats van achteraan komen te zitten of staan. En verder hebben we het restaurant aangepakt en de entree onder handen genomen. De beleving begint al bij de ingang, waar een verblijf voor kleine panda's is."
De potentie van het ZooParc wordt ingeschaald op zo'n 200.000 bezoekers, een verdubbeling van het huidige aantal. "De investeringen die we doen, zijn gericht op een groei van het aantal bezoekers." Die (extra) bezoekers denkt Van Hees vooral in de eigen en omliggende regio's te vinden. "Landelijk zijn we een te kleine speler, dus mikken we op het Land van Cuijk, Oost-Brabant, Rijk van Nijmegen en Limburg. In het nabije achterland bevinden zich tal van vakantieparken en campings. We gaan ook meer naar buiten communiceren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant