Zorgen bij IVN en Toerklub Overloon over ontwikkelingen Schaartven. (foto: De Maas Driehoek)
Zorgen bij IVN en Toerklub Overloon over ontwikkelingen Schaartven. (foto: De Maas Driehoek)

Zorgen IVN en Toerklub Overloon over ontwikkelingen Schaartven

Politiek 90 keer gelezen

OVERLOON | Een werkgroep van de Boxmeerse gemeenteraad heeft onlangs de kaders bepaald voor de toekomstige exploitatie van het Schaartven in Overloon door een private partij. Binnen de kaders zijn er mogelijkheden om het bosgebied tussen de waterplas, Oorlogsmuseum en Landal De Vers over te nemen. Dat baart zowel Toerklub Overloon als IVN De Maasvallei grote zorgen.

"In dit gebied ligt onze ATB-route, die nog maar een paar jaren geleden met financiële hulp van de gemeente is aangelegd", schrijft secretaris Gert-Jan Nabuurs va de Toerklub. "De route wordt veelvuldig gebruikt. Wij vinden dat alles in het werk moet worden gesteld om dit gebied in zijn huidige vorm te behouden."

'Historische fout'
IVN De Maasvallei vindt het 'een gebied van het meer dan waard is om beschermd te worden'. IVN maakt zich vooral hard voor de jeneverbessen die op de rode lijst staan 'als sterk in aantal afgenomen'. IVN-voorzitter Hent Baltussen: "Wij doen er alles aan om te voorkomen dat er zeldzame planten verdwijnen. Wij stellen voor om het gebied dat wordt verkocht te verkleinen. Meer verkopen zou een historische fout zijn."
Coen Hofmans van de werkgroep Loonse Duinen zal het IVN-standpunt vanavond in de commissievergadering toelichten. Het Schaartven komt aan bod bij de raadsvergadering van donderdag 14 januari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant