Sauna & Beauty Oase doet mee aan Nationale Saunadagen

Zakelijk 67 keer gelezen

NEDERASSELT | Saunabezoek als middel om (langer) gezond en fit te blijven. Dat is de boodschap die de Vereniging van Nationale Sauna en Wellnessbedrijven (VNSWB) wil uitdragen met het starten van de jaarlijkse Nationale Saunadagen. Deze dagen zullen jaarlijks worden georganiseerd in de tweede week van januari van maandag t/m donderdag. De Saunadagen vinden nog plaats tot en met 14 januari 2016. Ook Sauna & Beauty Oase in Nederasselt doet mee.

De vereniging van Nederlandse Sauna- en Wellnessbedrijven is een branche organisatie die in 2015 is opgericht met o.a. als doel de wellnessbranche in Nederland te vergroten door een nauwe samenwerking te starten met de sauna- en wellnessbedrijven in Nederland. Sinds de start van de vereniging zijn er zo'n 65 bedrijven aangesloten.

Doelstelling
Mede door de organisatie van deze dagen wil de VNSWB het percentage saunagangers de komende 5 jaar met 5 a 10% laten stijgen (op dit moment brengt 20% van de bevolking een bezoek aan de sauna, jaarlijks vergroot dit met 1 tot 2%). De VNSWB wil dat saunabezoek een onderdeel wordt van de leefstijl en minder wordt gezien als luxe product. "We willen dat in Nederland saunabezoek ook wordt gezien als bijdrage aan de gezondheid. In Nederland zien we dat saunabezoek wordt gestimuleerd door acties en kortingen, maar dat is niet goed voor de branche. Ons voorbeeld is Duitsland. Daar wordt het zelf preventief en curatief voorgeschreven door medici", aldus de VNSWB.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant