STILO wil zich aansluiten bij de drie al samenwerkende omroepen.
STILO wil zich aansluiten bij de drie al samenwerkende omroepen.

Ook Lokale Omroep Cuijk en Grave (STILO) zoekt samenwerking

Zakelijk 242 keer gelezen

GRAVE/BOXMEER | De Stichting Lokale Omroep Cuijk en Grave (STILO), bekend als Rivierstad FM, sluit zich aan bij het initiatief van de regionale omroepen in Boxmeer en omgeving om een gezamenlijke omroep voor tv en radio in het Land van Cuijk te realiseren.

Door Annelies Graafsma

Binnen deze nieuwe omroep, die vanuit De Weijer in Boxmeer opereert, werken BLOS RTV, Peelstar FM en TV Land van Cuijk sinds kort samen. Samen gaan zij radio- en (commerciële) televisie-uitzendingen verzorgen vanuit een gecentraliseerde studio. Inzet van die samenwerking is een beter bereik en een programmering gericht op het gehele gebied van het Land van Cuijk.
Door de samenwerking te zoeken, denkt STILO het antwoord gevonden te hebben op de slepende kwestie van de toewijzing van de gemeentelijke zendvergunning. Evert Vos van STILO licht het besluit toe: "De drie huidige spelers hebben al met de betrokken gemeenten gesproken. Het Commissariaat voor de Media wil een eensluidend advies van gemeenten."

Probleem
Vorig jaar juni ontstond een probleem over de aanvraag van de gemeentelijke zendmachtiging. Stichting Lokaal Cuijk Grave (SLCG) wilde niet samenwerken met STILO. Gevolg was dat geen van beide stichtingen uitzicht op een definitieve zendvergunning hadden. De samenwerkende partijen komen dit jaar met een nieuwe aanvraag voor de gemeentelijke zendmachtiging. De gemeenteraden uit het Land van Cuijk zullen vervolgens een advies opstellen voor het Commissariaat voor de Media.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant