CV De Bokken viert 44-jarig jubileum en presenteert boek.
CV De Bokken viert 44-jarig jubileum en presenteert boek.

CV De Bokken viert 44-jarig jubileum en presenteert boek

Carnaval 300 keer gelezen

SINT HUBERT | Op zondag 24 januari is het exact 44 jaar geleden dat carnavalsvereniging De Bokken in Sint Hubert opgericht werd. Dat is dus reden voor een feestje.

Na een aantal pogingen om een carnavalsvereniging op te richten lukte het uiteindelijk om van start te gaan. Prins Theo I (Cuppen) stelde zich beschikbaar als prins. Cape, steken en pakken werden geleend van andere verenigingen en werd het Bokkenriek opgericht. Prins Theo I ging de bokken en bokkerinnen voorop met zijn lijfspreuk: 'Gèn geleuter ovver dieje sleutel'. Het bleek het begin van een bloeiende vereniging die dus tot op de dag van vandaag nog steeds bestaat. CV De Bokken is diep genesteld in de lokale samenleving en belangrijk voor de leefbaarheid van het dorp. Later werd een dweilorkest (Engelse) opgericht en ook St. Hubert op z'n Best zag het levenslicht dankzij de carnavalsclub. Wat ruim 30 jaar geleden begon met een kleine rommelmarkt, is uitgegroeid tot het dorpsfeest van Sint Hubert. Elk jaar in het laatste weekend van augustus is het drie dagen feest.

Jubileumviering en -boek
Op zondag 24 januari is het jubileumfeest (leden en ex-leden vieren een dag eerder ook al een feestje) vanaf 13.11 uur (tot 23 uur) in De Jachthoorn, met muziek van vele dweilorkesten en andere optredens.
Ter gelegenheid van het jubileum wordt een jubileumboek uitgegeven. Daarvoor heeft de Heemschut heel veel arbeid verricht, maar het resultaat is fantastisch. Het boek geeft het beeld van 44 jaar carnaval in Sint Hubert, met veel historische foto's. Tijdens het jubileumfeest is het boek à 20,00 euro te bestellen. Het boek zal dan tijdens halfvasten aan iedereen overhandigd worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant