V.l.n.r.: Wendy, Eva, Julian, Han en Joris
V.l.n.r.: Wendy, Eva, Julian, Han en Joris

Elzendaalcollege Boxmeer ondergaat een make-over

Onderwijs 1.463 keer gelezen

BOXMEER | Het Elzendaalcollege in Boxmeer ondergaat een totale make-over. Zo is het schoolgebouw aan de Stationsweg volledig vernieuwd en begin 2015 in gebruik genomen. Een jaar later mag de vlag opnieuw uit voor het (deels) verbouwde schoolgebouw aan de Bilderbeekstraat. Vooral de bèta-hoek is een echte eyecatcher. De docenten natuurkunde Han de Groot en Wendy Derks, maar ook de 6 vwo-leerlingen Joris, Julian en Eva zijn dik tevreden over het resultaat.

Na de oplevering van het schoolgebouw aan de Stationsweg, dat speciaal is ingericht voor de leerlingen van leerjaar 1 en 2, is het Elzendaalcollege gestart met de renovatie van het schoolgebouw aan de Bilderbeekstraat. Begin dit jaar is het eerste deel van de verbouwing afgerond en is onder meer de bèta-hoek geopend. In dit deel van het gebouw bevinden zich de lokalen van natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde en volgens de leerlingen zie je dat meteen als je binnenloopt. Julian: "In de gangen zijn open vitrinekasten geplaatst waardoor je vanaf de gang in het lokaal kunt kijken. In de vitrines staan verschillende voorwerpen en werkstukken die met het vak te maken hebben. Dit geeft wel sfeer." De televisieschermen in de gang met filmmateriaal over de bètavakken versterken dat gevoel. "Met de aankleding van de bèta-lokalen en de gang willen we onze vakken promoten. Iedereen ziet, voelt en ervaart direct dat hij in de bèta-vleugel beland is. Zo realiseren we bij biologie een groot aquarium in de gang en is bij natuurkunde een warmtecamera geplaatst", vertelt Wendy. "Het is nu ook veel lichter in de gang. En ik vind het oude plafond in de entreehal erg mooi nu het geschilderd en verlicht is", zegt Eva. "Een andere grote verandering is dat de klaslokalen nu veel groter zijn dan voor de verbouwing, doordat van twee lokalen één lokaal is gemaakt", voegt Han toe. "Het is gewoon een mooi gebouw. We nodigen iedereen uit om te komen kijken tijdens ons open huis."

Elzendaalcollege Boxmeer
Het open huis in Boxmeer is op woensdag 27 januari van 16.00 tot 21.00 uur. Leerlingen en ouders krijgen informatie over het onderwijs op het Elzendaalcollege. Bezoek ook de vaklokalen voor extra Engelstalig onderwijs (Anglia), Design & Innovation, de sportklas, muziek en tekenen. Het open huis vindt plaats op de locatie Stationsweg 38. Dit gebouw is speciaal ingericht voor de onderbouwleerlingen.

Elzendaalcollege Gennep
Het open huis in Gennep is op woensdag 3 februari van 17.30 tot 21.00 uur. Leerlingen en ouders krijgen informatie over het onderwijs op het Elzendaalcollege. Onder andere over havo/vwo leerjaar 1, 2 en 3, extra Engelstalig onderwijs (Anglia), Design & Innovation, het werken met een eigen laptop en de onderwijsprogramma's Rots & Water en Passies & Dromen.

Proeflessen
Naast het open huis organiseert het Elzendaalcollege in februari proeflessen om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met de school. Kijk voor meer informatie, brochures en filmpjes van het Elzendaalcollege op www.elzendaalcollege.nl.

Entreehal en receptie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant