Na succesvolle ervaringen in Amerika wordt de Clarivein-methode nu ook in Grave toegepast
Na succesvolle ervaringen in Amerika wordt de Clarivein-methode nu ook in Grave toegepast

Van Gent nieuwe vaatchirurg bij FCG in Grave

Zakelijk 342 keer gelezen

GRAVE | Flebologisch Centrum Grave (FCG) heeft een nieuwe eigenaar en daarmee een zeer ervaren vaatchirurg aangetrokken. Drs. W.B. van Gent heeft zich buiten de arteriële vaatchirurgie bekwaamd in de diep veneuze interventie chirurgie en behandeld spataderen volgens de laatste ontwikkelingen waaronder de Clarivein-methode.

Na succesvolle ervaringen in Amerika wordt de Clarivein-methode nu ook in Grave toegepast. W.B. van Gent, vaatchirurg en nieuwe eigenaar van Flebologisch Centrum Grave, legt uit wat de voordelen zijn. "Ter hoogte van de knie brengen we een gekrulde metalen draad aan in de ader. Die voeren we omhoog richting de lies. Wanneer we de draad rond draaien, raakt de krul de vaatwand. Daardoor beschadigt de vaatwand, maakt littekenweefsel aan en verkleeft. Daarnaast gebruiken we een vloeistof die de ader 'dichtplakt'. Het resultaat is dat er geen bloed meer door de aders stroomt en de klachten stoppen."

Patiëntvriendelijker
Van Gent legt uit dat de methode patiëntvriendelijker is dan bestaande methoden: "Reguliere methoden maken gebruik van hitte. Hitte zorgt niet alleen voor risico op beschadiging van het omliggende weefsel, maar maakt verdoving noodzakelijk. Een verdoving bestaat soms wel uit tien tot vijftien prikjes. Bij de Clarivein-methode is maar één prikje nodig: die waarbij de draad wordt ingebracht. We merken dat dit vaak een hele opluchting is voor de patiënten. Dat ronddraaien doet geen pijn, want aan de binnenkant van de ader zitten geen zenuwen. Het is dus gevoelloos."

Verzekering
De Clarivein-methode valt binnen de verzekerde zorg. Van Gent legt uit wat de methode van de behandelaar vraagt: "In ons centrum voeren we alle spataderbehandelingen uit. Wij vinden dat je altijd eerst een echo moet maken om goed te kunnen bepalen welke behandeling bij welke patiënt het beste resultaat geeft. Voor dat beste resultaat is veel ervaring nodig. Daarom laten wij de behandeling altijd uitvoeren door een ervaren vaatchirurg of dermatoloog."

Informatie
Meer informatie over Flebologisch Centrum Grave is te vinden op www.spataderen-fcg.nl. Info over de nieuwe methode kan men lezen op www.clarivein.nl. Het Flebologisch Centrum Grave is gevestigd aan de Klinkerstraat 8-10 in Grave. Het behandelcentrum is telefonisch te bereiken via (04 86) 42 00 96.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant