Tuincentrum Heijen
Tuincentrum Heijen

Gennep schikt na jaren met ondernemer Janssen

Politiek 460 keer gelezen

GENNEP/HEIJEN | Aan het al decennia voortslepende conflict tussen ondernemer Tonnie Janssen en het Industrieschap Gennep Bergen (IGB) en de gemeente Gennep lijkt nu een einde te komen. Het Gennepse college van B en W heeft vorige week besloten in te gaan op het voorstel van de eigenaar van Tuincentrum/Natuursteen De Grens. Gennep incasseert een bedrag van 30.000 euro. "We zetten een punt achter dit dossier", aldus collegelid Jan Welles.

Door Jos Gröniger

De problemen tussen het IGB en Janssen ontstonden nadat deze zijn bedrijf van de Brabantweg in Gennep verhuisde naar het nieuwe bedrijventerrein De Grens in Heijen. De nieuwbouw van het bedrijfspand was niet binnen de contractueel gestelde termijn gereed waarna het IGB Janssen een boete oplegde.

Patstelling
Daarmee begon een jarenlang getouwtrek om het gelijk in de kwestie. Janssen beriep zich op niet gehonoreerde verzoeken om uitstel voor de oplevering en maakte bezwaren tegen de opgelegde sancties. Omdat het IGB geen duimbreed toegaf, en zich bovendien gesterkt wist door de uitspraken in de diverse rechtszaken, werd een patstelling bereikt. Janssen vocht de zaak aan maar haalde bakzeil. Ook bij het hoogste rechtsorgaan werd hij in het ongelijk gesteld. Door de jaren liep de boete op tot 90.000 euro.

Finale kwijting
Bij de ontbinding van Industrieschap Gennep Bergen, in 2012, kocht de gemeente Gennep de boete bij partner Bergen af voor 35.000 euro. Over een betalingsregeling voor de nog altijd openstaande boete werd met Janssen geen overeenstemming bereikt. De zaak raakte uit de impasse toen een raadsmeerderheid uit de gemeente Gennep in oktober 2014 een voorstel deden om Janssen de boete (90.000 euro) kwijt te schelden. Het toenmalige college ging dat te ver. Zij gaf de opdracht door aan het huidige college. Wethouder Peter Lucassen stelde ondernemer Janssen voor het te vorderen bedrag te halveren naar 45.000 euro. Janssen was bereid tot twee derde van dat bedrag te gaan.
Afgelopen week kwam een eind aan de kwestie. Het Gennepse college besloot genoegen te nemen met 30.000 euro waarmee de tevens de finale kwijting een feit was.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant