Afbeelding

Samenwerking over fietsbrug tussen Cuijk en Mook beklonken

Verkeer en vervoer 95 keer gelezen

MOOK / CUIJK | Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst is een belangrijke nieuwe stap gezet op weg naar de aanleg van de snelfietsroute Cuijk-Mook-Nijmegen (SFR). Dinsdag 19 januari zetten wethouder Baneke van de gemeente Mook en Middelaar en wethouder Stoffels van de gemeente Cuijk de handtekening. In deze overeenkomst zijn bindende afspraken vastgelegd over de rol en verantwoordelijkheden van beide gemeenten.

Al langer wordt gewerkt aan een SFR tussen Cuijk, Mook en Nijmegen. De route Cuijk-Mook-Nijmegen begint vanuit Cuijk bezien bij het station en sluit op Nijmeegs grondgebied aan op een netwerk van andere SFR's.
Een belangrijk onderdeel van het project is de nieuwe fietsbrug over de Maas. Deze brug zorgt voor een enorme verkorting van de fietsafstand tussen Cuijk en Mook.

Samenwerkingsovereenkomst
De nu ondertekende samenwerkingsovereenkomst richt met name op de aanleg van de nieuwe brug over de Maas. Maar daarnaast ook op het onderhoud en de naamgeving. Ook over de aanleg en het kwaliteitsniveau van de route op het gemeentelijk grondgebied, de aan te leggen doorgang onder het spoor op het grondgebied van Mook en Middelaar en het opdrachtgeverschap zijn afspraken gemaakt.
Beide wethouders zijn verheugd dat met de ondertekening van de Samenwerkingsovereenkomst nu opnieuw een nieuwe belangrijke stap is gezet. De gehele SFR, inclusief de nog te bouwen brug over de Maas moet eind 2018 gereed zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant