Welke bestemming krijgt de kerk in Vianen?
Welke bestemming krijgt de kerk in Vianen?

Vragen PvdA Cuijk over herbestemming kerkgebouwen

Politiek 71 keer gelezen

CUIJK | De PvdA-fractie in de gemeente Cuijk heeft schriftelijke vragen gesteld over de naderende sluiting en herbestemming van kerkgebouwen in Linden, Beers en Vianen door de Cuijkse fusieparochie Heilige Martinus.

Fractievoorzitter Silvia Derks is van mening dat de kerken 'belangrijke gebouwen en bepalende stedenbouwkundige elementen met gemeenschapswaarde zijn'. De PvdA wil weten of de gemeente Cuijk die mening onderschrijft en of zij al betrokken is bij de plannen rond afstoting en herbestemming van de kerken. Daarnaast heeft de PvdA vrees voor sloop en/of wantoestanden en wil Derks het college van B en W opdragen om burgers actief te betrekken om mee te denken over herbestemming.

Alternatieven
Nadat nieuwsblad De Maas Driehoek medio januari bekend maakte dat de Heilige Martinusparochie wegens tekorten en een flinke terugloop van kerkgangers 'geen andere mogelijkheden ziet' dan kerken te sluiten, heeft de dorpsraad van Vianen al het idee voor (zorg)appartementen en aanleunwoningen in de Antonius Paduakerk geopperd.
De St. Jozefkerk in Cuijk-Noord is afgelopen jaar al verkocht en wordt 'herbestemd' tot multifunctionele accommodatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant