De Well-lichtoptocht is maandag 8 februari in Well.
De Well-lichtoptocht is maandag 8 februari in Well.

Well-lichtoptocht tovert Well 8 februari om tot 'lichtjesstad'

Carnaval 150 keer gelezen

WELL | Het dorp Well wordt op maandag 8 februari weer omgetoverd worden tot een kleine 'lichtjesstad'. Alle straatverlichting wordt gedoofd, zodat de Well-lichtoptocht voor de veertiende keer door de aardedonkere straten van Well kan trekken.

In de Well-lichtoptocht, in de regio inmiddels bekend als een optocht van hoogwaardige kwaliteit, zijn creaties en deelnemers op spectaculaire en soms op vertederende wijze verlicht. Iedereen is welkom om te kunnen genieten van een avond vol sfeer en gezelligheid. Het startsein wordt om 19.00 uur gegeven door middel van het afschieten van een lichtkogel. De lichtoptocht zal rond 21.00 uur eindigen.
?De route is Papenbeek, Kasteellaan, (bij Vink linksaf) Sterrenbos, Weverstraat, Klokkemakerstraat, 't Zand en Sterrenbos en de verlichte stoet eindigt in de Elb. Franssenstr. Op vijf plekken zijn presentatoren aanwezig voor commentaar.

Hoge kwaliteit
Om de hoge kwaliteit van de lichtoptocht te waarborgen, zijn er dit jaar wederom maximaal 60 startplaatsen afgegeven, waaronder ook nu weer nieuwe deelnemers. Met in totaal ruim duizend deelnemers zullen zo'n vele duizenden lampjes door de donkere Wellse straten trekken, wat garant zal staan voor verrassend mooie effecten. Alle creaties worden door een deskundige jury beoordeeld. Er zijn vier categorieën: enkelingen, kleine groepen, grote groepen en wagens.

'Klingelbuul'
Toegang tot deze optocht is gratis, maar wel wordt hier vooraf gegaan met een zogenaamde 'klingelbuul'. Een groep enthousiaste vrijwilligers zal middels de opvoering van een kort toneelspel en voorzien van mooie sfeerverlichting deze 'klingelbuul' aankondigen. "U kunt hierin dan een vrijwillige bijdrage geven, die ten goede zal komen aan de deelnemers", aldus de organisatie.

Lichtjesbal
Een gezellige en sfeervolle lichtoptocht hoort natuurlijk op passende manier vervolgd te worden, wat dan ook gebeurt in de vorm van een 'lichtjesbal' in MFC de Buun in Well. Entreekaartjes hiervoor zijn te bestellen via onze website, maar ook aan de dagkassa. Op het lichtjesbal vindt dan de prijsuitreiking plaats. DJ Harm zal zorg dragen voor een passende sfeer en rond 23.30 uur is er nog een gastoptreden van W-dreej.
Meer informatie: www.maasjoerts.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant