Wethouder Geertjan Wienhoven van de gemeente Mook en Middelaar en wethouder Harriet Tiemens.
Wethouder Geertjan Wienhoven van de gemeente Mook en Middelaar en wethouder Harriet Tiemens.

Mook en Nijmegen gaan samen belastingtaken uitvoeren

Politiek 135 keer gelezen

MOOK | De gemeente Mook en Middelaar gaat met de gemeente Nijmegen een overeenkomst aan om per 1 januari 2016 haar belastingtaken uit te laten voeren door de gemeente Nijmegen. Voorafgaand aan de overeenkomst hebben de colleges van burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar en Nijmegen hieraan hun goedkeuring gegeven.

Eerder had de gemeente Mook en Middelaar haar belastingen al uitbesteed aan een private partij. Deze heeft zich vorig jaar teruggetrokken, waardoor Mook en Middelaar opnieuw op zoek moest naar een organisatie met deskundigheid en ervaring op dit terrein.Kwaliteit en kosten zijn factoren die een belangrijke rol spelen: de gemeente Nijmegen heeft alle deskundigheid op het gebied van gemeentelijke belastingen in huis.

Uitvoeren WOZ
Eén van de taken is het uitvoeren van de wet WOZ. Dit is het waarderen van alle woningen en bedrijven in Mook en Middelaar. Verder gaat het om het opleggen van alle gemeentelijk aanslagen zoals bijvoorbeeld de onroerendzaakbelasting, afvalstoffenheffing, reinigingsheffing, rioolheffing en hondenbelasting. Ook de invordering van alle belastingaanslagen zal worden uitgevoerd door de gemeente Nijmegen. 
Voor vragen kunnen de burgers van Mook en Middelaar gebruik maken van het telefoonnummer (024) 696 91 05. Voor informatie over belastingen zijn ook de gemeentelijke website www.mookenmiddelaar.nl en e-mailadres gemeente@mookenmiddelaar.nl beschikbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant