De Mè.rtzitting: goede traditie op carnavalszaterdag in Gennep. (archieffoto: De Maas Driehoek)
De Mè.rtzitting: goede traditie op carnavalszaterdag in Gennep. (archieffoto: De Maas Driehoek)

Regio's maken zich weer op voor carnaval

Carnaval 66 keer gelezen

BOXMEER | Het Land van Cuijk en de Kop van Noord-Limburg maken zich, net als de rest van Zuid-Nederland, op voor carnaval. Onze lezersregio kent traditiegetrouw tal van activiteiten die duizenden feestgangers, ook van buiten eigen dorp of stad, lokken voor een middagje of avondje gezelligheid.

Carnaval wordt steevast afgetrapt in Gennep, waar de Markt op zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur in het teken staat van de Mè.rtzitting. Bekende en minder bekende Limburgse artiesten treden op en worden op het podium afgewisseld door kapellen. Dit keer treedt dweilorkest De Joekels er op.

Lichtjesoptochten
Op zaterdagavond vormt Boxmeer vanaf 19.30 uur het toneel van de lichtjesoptocht 'Boksmèr Praolt & Straolt'. Nieuw element is de gratis entree. Meer informatie over deze optocht is te vinden in de speciale bijlage van De Maas Driehoek.
De eveneens regionaal bekende Well-Lichtoptocht is op maandag 8 februari vanaf 19.00 uur in Well.

Publieksevenementen
Een ander publieksevenement dat elk jaar meer bezoekers trekt, zijn de kolderieke paardenrennen beter bekend als de Knakworstrennen. Deze worden op zondag 7 februari gehouden nabij de kerk in Beugen.
Het Land van Cuijk kent ook nog twee andere evenementen - die weinig introductie behoeven en die goed zijn voor duizenden bezoekers. Dat zijn de Metworstrennen op maandag 8 februari (zie speciale bijlage van De Maas Driehoek) op Vortums Veld in Boxmeer en de andermaal uitverkochte Kuukse elfkroegetocht op dinsdag 9 februari in Cuijk.

In de elders op Kliknieuws gepubliceerde 'Streekagenda' is een compleet overzicht van alle carnavals- en kinderoptochten in beide regio's te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant