Langs de Raam moeten in de toekomst bomen komen ter compensatie van de CO2-uitstoot.
Langs de Raam moeten in de toekomst bomen komen ter compensatie van de CO2-uitstoot.

Mill compenseert CO2-uitstoot met bomen langs Raam

Politiek 84 keer gelezen

MILL | De gemeente Mill en Sint Hubert laat een bosperceel naast de Raam beplanten met bomen en struiken ter compensatie van de CO2-uitstoot van het gemeentehuis. Het gaat om een perceel van 4,5 hectare langs het riviertje. Boomkwekerij Ebben zal zorgdragen voor de beplanting.

"Allerlei bedrijven willen het klimaat verbeteren en doen dat vaak door ergens in Zuid-Amerika bomen te planten", legt wethouder Jos van den Boogaart uit. "De grond en bomen zijn hier weliswaar iets duurder, maar omdat het een cofinanciering betreft dankzij beschikbare fondsen van de provincie, is het goed betaalbaar. Bovendien is het hier veel mooier en op deze manier leveren regionale bedrijven ook een mooie bijdrage aan duurzame invulling van de regio waar hun werknemers wonen en recreëren. Het betreft een pilot, maar we hopen uiteraard dat die snel navolging krijgt."

Verborgen Raamvallei
De pilot maakt deel uit van 'De verborgen Raamvallei', waarin 21 partijen afspraken hebben gemaakt over duurzame ontwikkeling van het gebied rond de Lage Raam - met name op het gebied van toerisme, recreatie en agrifood. Vorige week sloten deze partijen een samenwerkingsverband met elkaar

Meer over de CO2-compensatie en Verborgen Raamvallei in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 9 februari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant