Cuijkse Keukenbazen te gast bij ROC de Leijgraaf
Cuijkse Keukenbazen te gast bij ROC de Leijgraaf

Cuijkse Keukenbazen te gast bij ROC de Leijgraaf

Onderwijs 141 keer gelezen

CUIJK | De basisschoolleerlingen Meike van Kessel, Corné Kemner, Freya van Bemmel, Bo Pluk en Just Meyer uit Cuijk kregen samen met hun ouders en chef-kok Martien Bos een etentje aangeboden door ROC de Leijgraaf voor het winnen van de Keukenbazen Battle 2015. Afgelopen week waren ze te gast op de Cuijkse school.

"Wat is er mooier dan deze jonge culinaire toppers, onder begeleiding van chef-kok Martien Bos, kennis te laten maken met de toonaangevende Hospitality Business School in het Land van Cuijk en ver daarbuiten? Horeca en gastvrijheid is onze passie en dit soort verbindingen passen bij de Leijgraaf en bij Cuijk. Ons opleidingsrestaurant Meesters is de ideale plek voor dit soort ontmoetingen en belevingen", legt docent Rolf Asbroek van ROC de Leijgraaf uit.
De winnaars Meike, Corné, Freya, Bo en Just werden samen met hun chef-kok Martien Bos nog eens flink in het zonnetje gezet en mochten voor een grote groep gasten even een korte pitch houden over wat ze geleerd hadden bij de Keukenbazen Battle. Eén voor één kwamen de kleurrijke ervaringen naar boven: "Samen koken en samenwerken, toetjes maken, snijtechnieken, een planning maken en leren smaken te combineren." Van leuk tot spannend maar bovenal straalden de Keukenbazen het gevoel We are the champions uit.
"Trotse leerlingen, nog trotsere ouders, een stralende chef-kok Martien Bos, een heerlijk driegangenmenu, op-en-top gemotiveerde koks, gastheren en gastvrouwen, een inspirerende vakdocent Daan Erps als begeleider en weer een ervaring rijker… Mooier kunnen we hospitality bij de Leijgraaf niet maken", besluit Asbroek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant