Dr. Van der Spoel houdt lezing over leren.
Dr. Van der Spoel houdt lezing over leren.

Van der Spoel motiveert leerlingen om en hóé te leren

Onderwijs 61 keer gelezen

STEVENSBEEK | Dr. Martijn van der Spoel komt dinsdag 16 februari naar Metameer in Stevensbeek. Hij houdt in het Engels een interactieve lezing over leren voor leerlingen van havo en vwo. Van der Spoel is 15 jaar werkzaam geweest als docent en gedragsspecialist op Britse scholen en is de oprichter van Glia Learning. Met presentaties en workshops bezoekt hij scholen over de hele wereld met als doel: "Become more effective learners for life!" 

Uitnodigend, activerend, uitdagend en vooral motiverend. De presentaties en workshops van Dr. Martijn van der Spoel zijn interactief en in het Engels. De leerlingen van de bovenbouw havo en vwo en derde klas tweetalig onderwijs leren een andere manier van denken over leren. Ze krijgen praktische leerstrategieën aangereikt om toe te passen bijvoorbeeld bij examens. Deze methodes zijn gebaseerd op resultaten verkregen uit wetenschappelijk hersenonderzoek. 

Leerstrategieën voor iedereen
Dr. Van der Spoel geeft het belang aan van routines inbouwen in het studeren. De nadruk van zijn lezing ligt op het ontwikkelen van effectieve studievaardigheden die iedereen zich eigen kan maken. De leerlingen verlaten de lezing in een 'can do' houding met praktische en direct bruikbare strategieën op zak. Handig voor hun toetsen en examens.

Meer kennis en inzicht
Dr. Martijn van der Spoel is een van de sprekers op de thema-avond op Metameer in Stevensbeek. Deze avond is voor ouders/verzorgers van havo/vwo, vmbo en jenaplan Boxmeer. De onderwerpen dragen bij aan meer kennis en inzicht bij de begeleiding en opvoeding van hun kinderen. Ouders kunnen dinsdag 16 februari deelnemen aan workshops over alcohol en drugs, sociale media en 'in gesprek met uw kind'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant