Waterlinie in Grave, waar het tweede project van GBB met grondgebonden huizen komt.
Waterlinie in Grave, waar het tweede project van GBB met grondgebonden huizen komt.

'Geen concrete uitbreidingsplannen' Nettorama in Grave

Politiek 412 keer gelezen

GRAVE | Aantrekkelijk houden van het centrum van stad en dorp speelt overal in het Land van Cuijk. Tijdens de laatste gemeenteraad is wethouder Eric Daandels (Grave) duidelijk. "Regionaal is de intentie detailhandel in het centrum te concentreren. Dit geldt ook voor het college van Grave."

Door Annelies Graafsma

"Projectontwikkelaar GBB moet hier in haar gebiedsvisie (aangrenzend gebied Wisseveld/Waterlinie, red.) rekening mee houden", onderschrijft Daandels. GBB verwacht dat de plannen over een maand openbaar zijn. Wisseveld wordt de komende jaren herontwikkeld tot een aantrekkelijke woon- en werklocatie: 'Waterlinie Grave'. Projectontwikkelaar GBB is een krachtige speler in dit geheel. Het eerste project: Bastion, met 22 nieuwbouwwoningen, staat in de startblokken.
Past in de gebiedsvisie van GBB uitbreiding van detailhandel? Supermarkt Nettorama zou willen uitbreiden. Zijn er (informele) gesprekken met de gemeente? Filiaalhouder Stevens: "Ik werk al 40 jaar bij Nettorama, maar over uitbreiding of verplaatsing van Nettorama weet ik niets. Het hoofdkantoor zit in Oosterhout, zij gaan hierover. Ik heb er trouwens geen problemen mee."
Krijn Goudzwaart van GBB: "We hebben ons nog niet verdiept in de detailhandelsvisie van het Land van Cuijk. We kennen de visie van de gemeente Grave. Ook wij zijn van mening dat voor een gezond en leefbaar Grave concentratie van detailhandel in de binnenstad belangrijk is. Wat Nettorama voor plannen heeft, is aan hen. Wij hebben geen concrete, uitgewerkte plannen gezien."

'Ingewikkelder'
Goudzwaart zegt tot slot: "Na het Bastion beginnen we met grondgebonden woningen achter Catharinahof aan de Industriestraat en de Handelstraat. De derde fase aan de haven vraagt meer uitwerking. Hier moeten we ruimte voor de rivier compenseren en dat is ingewikkelder."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant