Statenleden Braspenning en Steenbakkers bezochten woensdag een stal in Mill.
Statenleden Braspenning en Steenbakkers bezochten woensdag een stal in Mill.

Statenleden CDA bezoeken Millse pluimveehouder

Politiek 135 keer gelezen

MILL | Ton Braspenning en Stijn Steenbakkers van de provinciale CDA Statenfractie hebben afgelopen woensdag een bezoek gebracht aan de gemeentelijke CDA-fractie en de pluimveehouderij van lokaal fractielid Henri van Gaal. Tijdens deze bijeenkomst is met name gesproken over het dierenwelzijn, reductie van antibiotica, lastendruk, regelgeving en het imago van de agrarische sector.

"De agrarische sector heeft het niet gemakkelijk. De maatschappij stelt hogere eisen, terwijl de consument hier nauwelijks voor wil betalen. In het provinciaal landbouwbeleid is de regelgeving wederom toegenomen. Als CDA-fractie zijn we van mening dat de overheid moet besturen met meer slim boerenverstand, in plaats van meer regels en wetten. Wij vragen daarbij blijvend aandacht voor lastenverlichting en open dialoog tussen overheid, agrariërs en omwonenden. Het aantal dieren in een stal en de omvang van het bouwblok vinden wij niet het belangrijkste. We kijken liever naar investeringen op het gebied van dierenwelzijn, reductie van uitstoot via luchtwassers", vertelt Braspenning. "De grootste uitdaging voor de komende tijd is niet of er teveel dieren zijn in Brabant, maar eerder of er via bedrijfsopvolging in de toekomst voldoende boeren zijn."
Henri van Gaal vult aan: ´We wonen in de Agrifood Capital van Nederland. Met de Universiteit van Wageningen en Brainport Eindhoven in onze achtertuin hebben we als regio op het gebied van innovatieve landbouw een zeer goede infrastructuur. Als je ziet welke innovatiekracht er in onze sector is, dan ben ik trots op de ondernemers die dagelijks klaar staan voor gezond, veilig en betaalbaar voedsel."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant