Sloop gebouwen op Visio-terrein vordert. (foto: Annelies Graafsma)
Sloop gebouwen op Visio-terrein vordert. (foto: Annelies Graafsma)

Architecten van naam en faam voor ontwikkeling Visio-terrein

Politiek 239 keer gelezen

GRAVE | De sloop van de gebouwen van Koninklijke Visio in Grave vordert gestaag. De zendmast is van het hoogste gebouw gehaald en ook dit gebouw met tien verdiepingen zal binnenkort uit het silhouet van Grave verdwenen zijn. Burgemeester Lex Roolvink geeft een beeld van de stand van zaken.

Door Annelies Graafsma

Het college wil voor de ontwikkeling op dit terrein (even groot als de binnenstad zelf) een stedenbouwkundige en een landbouwarchitect van naam en faam binnenhalen. Van Geest (VPGrave) en Banning (VVD) vroegen tijdens een raadsvergadering op 16 juni 2015 al om de voorkeursplannen van het college te laten toetsen. Roolvink: "We hebben een groslijst van 15 mensen. We gaan kijken wie bij de historische plannen voor Grave past en hopen hier voor de zomer uit te zijn." Namen wil hij nog niet prijsgeven. Al eerder haalde Grave bekende architecten naar de stad: het Antwerpse Architectenbureau Crepain-Binst voor het Hart van Grave, de Brits-Zweedse architect Ralph Erskine voor het Infirmerie en Rein van Wylick voor de oude kazerne 'Noorderblok'. Het architectenduo Quist-Wintermans ontwierp het Merletcollege en behaalde daarmee in 1998 de Brabantse Welstandsprijs.

Oriënteren
Door de aankoop van het Visio-terrein in 2015 is er de mogelijkheid de Elisabethstraat (N-321 van Grave naar Cuijk) te verleggen en historische vestingwerken als De Hampoort en De Kat beter tot hun recht te laten komen. Het college bezoekt momenteel verschillende vestingsteden. "Niet om het zelfde te gaan doen, maar om ons goed te oriënteren." Wethouder Erik Daandels (CDA) besluit: "We willen het DNA profiel van Grave terugbrengen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant