De gewijzigde situatie op de N271 bij Gennep en Heijen heeft geleid tot een stroom aan klachten.
De gewijzigde situatie op de N271 bij Gennep en Heijen heeft geleid tot een stroom aan klachten.

N271: 'Welke flapdrol heeft dit verzonnen?'

Verkeer en vervoer 1.001 keer gelezen

GENNEP | Een voorpublicatie van een ingezonden brief van mevrouw Honig uit Heijen (zie pagina 17) op Kliknieuws over de nieuwe verkeerssituatie op de N271 bij Gennep en Heijen heeft geleid tot een stroom aan klachten over de 'volslagen idiote maatregelen' op onze nieuwssite. Hieronder een greep uit de meer dan tachtig reacties.

'Onbegrijpelijk dat mensen die ervoor gestudeerd (zouden moeten) hebben dit soort oplossingen bedenken. Niet praktisch, kostbaar en bovenal zeker zo gevaarlijk als voorheen.' (Ruud van der Laan)

'Dit is gewoon knudde.' (Theo van Duijnhoven)

'Borden van autoweg verwijderen, borden met 80 km plaatsen en klaar. Maar dat is te goedkoop en verzonnen door de gewone burger. Dat kan toch niet?' (Roger Geulen)

'Wat dacht je van uitzonderingsbord voor tracktoren onder het autoweg bord? Met 100 km/uur kun je heus wel een tractor tijdig herkennen. Nu is het wachten dat iemand een bettonblok gaat vinden. Die zijn minder goed verlicht dan een tractor.' (Daantje van der Hoeven)

'De situatie is nu hartstikke gevaarlijk. Als je de situatie niet kent al helemaal. Zeker van de kant van Heijen en dan in 't donker in volle vaart... Gewoon 80 km. van maken was veel simpeler en stukken goedkoper. Eventueel nog wat flitspalen om de vaart eruit te halen en klaar. Heb je nog winst ook. Hoeveel heeft deze (toch tijdelijke) oplossing eigenlijk gekost?' (Trudie Weijers)

'Nog nooit zo'n puinhoop aan borden gezien, mensen moeten eerst 5 minuten stil gaan staan om te kijken hoe de situatie nu is om door te kunnen rijden. Ongelukken kunnen nu niet lang meer uitblijven.' (Herman Smits)

'Het is nu gevaarlijker dan ooit. Had van de week bijna een aanrijding omdat de auto voor me ineens moest remmen omdat hij op de verkeerde weghelft kwam.' (Elly Vervoort)

'Deze situatie is levensgevaarlijk, vooral 's avonds. Dit is onoverzichtelijk en vraagt om ongelukken. Een bord 80 was voldoende geweest.' (Rian Janssen)

'Dit is een gênant drama en het is wachten op het eerste ongeval. Ik hoop dat bestuurders dit ook tijdig inzien en zich achter de oren krabben.' (Tamara Schoof)

'Het is wachten op het eerste ongeluk en dan te hopen dat dit door het kruizen van de rijbanen niet met landbouwvoertuigen gebeurt, die tegenwoordig met een respectabele snelheid van zeker 50 km voorbij razen.' (Luigi Dechamps)

'Er zijn voor de auto's geen pechhavens meer, dus als je stil komt te staan met pech blokkeer je de hele weg.' (Hans Wildeboer)

'Welke flapdrol heeft dat verzonnen? Is gewoon wachten tot er iemand zich plat rijdt op de vangrail die ze op de rijbaan geplaatst hebben. Totaal onoverzichtelijk.' (Harm Groetelaers)

'Diep triest wat ambtenaren achter hun bureau verzinnen. Veiliger is het er niet op geworden. Je moet met een grote vrachtauto goed geconcentreerd rijden, want veel restruimte is er niet. We wachten de ongelukken en bijkomende stremmingen wel af.' (Petri van Lin)

'In een hele korte tijd moeten alle borden gelezen worden. Er moet uitgevoegd worden over de tractorbaan naar de uitvoegstrook. Dit is wachten op het volgende ongeluk. Erg verwarrend als je niet bekend bent in de buurt. Een normale 80 km weg, is dat nou zo moeilijk?' (Lisetta Grutters)

'Je snapt niet hoe mensen op dit idee komen. En het ergste is nog wel dat pas over een half jaar een evaluatie komt. Je vraagt je af wie ze in die evaluatie willen betrekken. Mensen die voor deze situatie verantwoordelijk zijn moeten zich eens achter de oren krabben.' (José Noij-Smeets)

'Volgens de burgemeester van Gennep zullen we er wel aan wennen. En de uitvinder van deze puinhoop noemt zichzelf verkeersdeskundige. Waar gaan we heen?' (Ton de Bruijn)

'Als je ook nog eens bedenkt dat de toedracht van deze maatregel een volstrekte dwaling van gerechtigheid is. De wetteloosheid waarmee de tractoren de regels aan hun laars hebben gelapt en daardoor het leven heeft gekost van een jong mens en dat dit wordt beloond met een eigen rijbaan!' (Jos Janssen)

'Het is wachten op een ongeluk en dan zullen de "heren" wel weer urenlang moeten vergaderen om tot de conclusie te komen dat alleen het plaatsen van een 80 km-bord voldoende is. Idioten die dit weer verzonnen hebben. Het zoveelste voorbeeld van geldverkwisting!' (Cor Henny Derks)

De verkeersborden bij de toeritten van de N271 maken de situatie vooralsnog niet duidelijker.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant