De gewijzigde situatie op de N271 bij Gennep en Heijen heeft geleid tot een stroom aan klachten.
De gewijzigde situatie op de N271 bij Gennep en Heijen heeft geleid tot een stroom aan klachten.

'Blijven aandringen op snelle uitvoering van originele plannen N271'

Politiek 107 keer gelezen

GENNEP | Bij de gemeente Gennep, provincie Limburg en de redactie van deze krant zijn de afgelopen week veel klachten binnengekomen over de veranderde verkeerssituatie op de rijksweg N271 bij Gennep en Heijen. Daar worden de rijstroken voortaan gescheiden door betonnen blokken en is agrarisch verkeer toegestaan op de rechterrijstrook. "De genomen maatregelen zijn volslagen idioot en over-the-top", schrijft een bezorgde bewoonster van Heijen in een ingezonden brief elders in deze krant.

Een voorpublicatie van die brief op onze nieuwssite Kliknieuws leidde een stroom aan soortgelijke klachten in als reactie op de brief. Ook op Facebook en Twitter wordt veel 'gesproken' over de gewijzigde situatie op deze weg. Ook bij de gemeente Gennep en de Provincie Limburg kwamen klachten binnen. "Er hebben de gemeente Gennep ook zorgen bereikt over de nieuwe verkeerssituatie en dat laten we aan de Provincie weten", laat een woordvoerster weten.
Sinds vorige week worden de rijstroken op de vierbaansweg ter hoogte van Gennep en Heijen gescheiden door betonblokken. Bovendien zijn de verkeersborden onduidelijk, is er geen pechstrook meer en is een wirwar aan borden ontstaan

Dodelijk ongeval
Aanleiding om de weg aan te passen is een dodelijk ongeval eind 2015 op de N271. Een automobilist uit Groesbeek kwam toen om het leven nadat hij met zijn auto op een tractor botste. Dergelijke voertuigen mochten echter toen niet op deze weg rijden. Als tussenoplossing naar blijvende aanpassingen werden vorige week de rijstroken van elkaar gescheiden en nieuwe borden geplaatst.

'Snelle uitvoering plannen'
De gemeente Gennep is bekend met de klachten, maar benadrukt dat deze maatregel 'door de Provincie is bedacht en uitgevoerd'. "Wij spelen de zorgen en klachten door die ons bereiken", aldus een woordvoerster. "De gemeente Gennep ziet het als een gekunstelde constructie. Wij hadden liever gezien dat de al vier jaar bestaande plannen direct tot uitvoering waren gebracht en dat weet de Provincie ook. Oftewel, rijstroken zoals het was, maar snelheid terug naar 80 km per uur plus de aanleg van een aantal rotondes. Wij zien nog steeds het liefst dat die plannen zo spoedig mogelijk worden uitgevoerd en zullen daarop blijven aandringen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant