ROC Foodtour: Bart Derks, Cas Sinnige en Rick Hoesen. (foto: Diana Derks)
ROC Foodtour: Bart Derks, Cas Sinnige en Rick Hoesen. (foto: Diana Derks)

Cuijkse centrum op 20 maart decor ROC Foodtour

Centrum 509 keer gelezen

CUIJK | Net als vorig jaar vormt het centrum van Cuijk op koopzondag 20 maart het decor van de ROC Foodtour. Drie laatstejaars leerlingen van ROC De Leijgraaf in Cuijk zijn hard bezig met de voorbereidingen van deze rondgang langs de verschillende (horeca)ondernemingen. "We willen laten zien hoe gezellig het centrum van Cuijk is", vertelt Rick Hoesen namens de drie organisatoren.

"Vorig jaar is door andere leerlingen van De Leijgraaf al een een Foodtour georganiseerd. Het concept is eigenlijk heel simpel", vervolgt Rick, die de ROC Foodtour samen met Bart Derks en Cas Sinnige organiseert. "Mensen kopen een stempelkaart en kunnen daarmee langs de deelnemende ondernemers in het centrum van Cuijk, waar zij op vertoon van hun stempelkaart een hapje of een drankje krijgen."

Laagdrempelig
Rick, Bart en Cas zetten in op 'twaalf tot 15 deelnemende ondernemers'. "Zowel horecazaken als detailhandel. Vorig jaar zaten we op twaalf en we hopen op minimaal datzelfde aantal op 20 maart (12.00 tot 17.00 uur). Bedrijven kunnen zelf bepalen wat voor hapje of drankje zij aanbieden." Al elf ondernemers hebben hun deelname toegezegd, waaronder Via Cannella, Slijterij Cevelum, Dagbesteding Cuijk, Schouwburg (Grand Café) en De Dom. Voor de prijs hoeven belangstellenden het niet te laten, want een stempelkaart kost 8,50 euro (vvk) of 9,50 (dagverkoop). "En het mooie is dat de opbrengst naar het goede doel gaat: dat is dit jaar Stichting Dagbesteding Cuijk", vertelt Rick tot slot.
Meer informatie via Facebook-pagina 'Food Tour Cuijk' en per e-mail naar: foodtourcuijk@hotmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant