De komst van Slachthuis Nijmegen naar RBL Haps is van de baan,
De komst van Slachthuis Nijmegen naar RBL Haps is van de baan,

Komst slachthuis op Laarakker in Haps van de baan

Zakelijk 294 keer gelezen

HAPS | De komst van een een slachthuis op Regionaal Bedrijvenpark Laarakker in Haps is van de baan. Slachthuis Hilckmann uit Nijmegen, initiator van de nieuwbouw op het industrieterrein langs de A73, maakte woensdag bekend per direct de deuren te sluiten.

Hilckmann is naar eigen zeggen niet failliet, maar laat weten niet langer in staat te zijn zwarte cijfers te draaien nu export naar China wegens het uitblijven van een exportvergunning niet mogelijk is. Alle 350 werknemers van Hilckmann komen op straat te staan.
Met behulp van de nodige subsidies werden Hilckmann en Slachthuis Nijmegen afgelopen zomer na zeven jaar onderhandelen bereid gevonden om mee te werken aan een verhuizing van Nijmegen naar Haps. Wethouder Maarten Jilisen sprak toen nog van een 'een mooie dag voor Cuijk en het Land van Cuijk'. Het uitblijven van nieuwbouw in Haps is een fikse tegenvaller voor de gemeente Cuijk, dat had gehoopt dat in navolging van Danone Nutricia meer bedrijven zich zouden gaan vestigen op Laarakker. Onbekend is wat de gevolgen zijn voor de mogelijke verhuizing van Teeuwissen van Katwijk naar Haps.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant