Merletcollege ziet aantal nieuwe inschrijvingen flink stijgen.
Merletcollege ziet aantal nieuwe inschrijvingen flink stijgen.

Merletcollege ziet aantal nieuwe inschrijvingen flink stijgen

Onderwijs 91 keer gelezen

CUIJK | Het Merletcollege mag na de zomer ruim 430 nieuwe scholieren verwelkomen. Groep 8-leerlingen uit het Land van Cuijk konden zich afgelopen donderdag inschrijven voor één van de vier schoolvestigingen in Cuijk, Mill en Grave. Een opvallende toename.

"Wij begroeten na de zomer twintig procent meer nieuwe brugklassers vergeleken met vorig jaar", laat de school op de eigen website weten. De laatste jaren zag het Merletcollege het leerlingenaantal nog flink dalen. Aan die daling lijkt voor nu een einde gekomen te zijn. In Cuijk (twee vestigingen) schreven 169 leerlingen zich in, in Grave 133 en 129 in Mill.
Het Merletcollege was de eerste middelbare school in de regio waar groep 8'ers zich konden inschrijven. Later deze maand volgen het Elzendaalcollege, met vestigingen in Boxmeer en Gennep, en Metameer (Stevensbeek en Boxmeer).

Vergadering
De raadscommissie Burger vergadert dinsdag over de decentralisatieovereenkomst tussen de gemeente Cuijk en Stichting Ons Middelaar Onderwijs, dat de overeenkomst graag gewijzigd wil zien omdat het leerlingenaantal in Cuijk blijvend onder de duizend dreigt te geraken. Op maandag 21 maart neemt de gemeenteraad een besluit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant