Welk standpunt neemt Grave op 23 maart in tijdens de raadsconferentie Land van Cuijk?
Welk standpunt neemt Grave op 23 maart in tijdens de raadsconferentie Land van Cuijk?

Welk geluid gaat Grave inbrengen op raadsconferentie?

Politiek 79 keer gelezen

GRAVE | Welk geluid gaat Grave inbrengen tijdens de volgende raadsconferentie over de koers van de bestuurlijke samenwerking in het Land van Cuijk? Op 15 maart zal de gemeenteraad zich over die kwestie buigen.

Door Annelies Graafsma

Ditzelfde proces vindt in alle vijf gemeenten van het Land van Cuijk plaats. De afzonderlijke standpunten worden besproken in de raadsconferentie van 23 maart. Daar wordt de verdere koers bepaald.
De meningen in Grave zijn sterk verdeeld. De meeste commissielieden zijn van mening dat in eerste instantie aandacht besteed moet worden aan de grote lijn van het rapport dat op 25 november is besproken in de vorige raadsconferentie. Commissievoorzitter Frans  Smulders wil eerst op de viertal vragen van de Regiegroep ingaan. Hij heeft  het zwaar. En het wordt er in de discussie allemaal niet duidelijker op, ook niet als burgemeester Roolvink een poging doet om een samenvatting te geven. Wat wel duidelijk naar voren komt, is dat er twee stromingen zijn in de raad: fracties die kiezen voor het Land van Cuijk als één bestuurlijke eenheid, met 'passende duurzame verregaande samenwerking of bestuurlijke fusie' en anderen, die kiezen voor zelfstandig blijvende gemeentes die met elkaar over twaalf onderwerpen samenwerkingsafspraken maken. Fractievoorzitter Ben Peters (CDA) had dit al voorzien. Vooraf stuurde hij de raadscommissie zijn idee om uit de impasse te komen toe: Peters stelt voor om in een volgende fase de Regiegroep op te waarderen naar een breed samengestelde Adviesraad. Hij wil voor het Land van Cuijk zoeken naar nieuwe, innovatieve vormen van samenwerking en afstemming.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant