Wim van de Donk bracht een bezoek aan Cuijk. Rechts: burgemeester Wim Hillenaar.
Wim van de Donk bracht een bezoek aan Cuijk. Rechts: burgemeester Wim Hillenaar.

Wim van de Donk: 'Geen harde deadline voor Land van Cuijk'

Politiek Samenwerking Land van Cuijk 141 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De vijf gemeenteraden binnen het Land van Cuijk zijn nu aan zet om de samenwerking gestalte te geven. Pas als de regionale samenwerking niet van de grond komt, is de provincie aan zet. Die boodschap heeft Commissaris van de Koning (CdK) Wim van de Donk afgelopen woensdag overgebracht aan Cuijkse raadsleden en het college van B en W tijdens een werkbezoek aan het Maasdorp. "Het is zo kort voor 23 maart (raadsconferentie) niet gepast om te zeggen: jullie moeten dit of dat...", aldus Van de Donk.

Hij was dan ook niet met een opdracht naar Cuijk gekomen, zo verzekerde Van de Donk, die tijdens dit 'reguliere werkbezoek' een rondje 'oud-Cuijk' deed. Hij was onder de indruk van het werk van de Foto Archief Dienst. "Fantastisch om te zien met hoeveel liefde voor Cuijk zij hun werk doen en in perspectief plaatsen wat er in het verleden gedaan werd en te zien was", zei hij.
De regionale samenwerking, die op 23 maart tijdens de raadsconferentie in Boxmeer een volgende fase moet ingaan na drie jaar stilstand, kwam wel aan bod tijdens de gesprekken die Van de Donk voerde met verschillende fractievoorzitters. "En daarin viel mij op dat Cuijk toe is om de samenwerking verder gestalte te geven. De vorm van de samenwerking bovenaf opleggen, is echter dodelijk voor het draagvlak. Maar het kan evenmin zo zijn dat gemeenten blijven hangen in de discussie. Redeneer in kansen en heb oog voor de twijfels. Uiteraard moeten de gemeenten wel een keer tot een besluit komen, maar een harde deadline is er nog niet."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant