Lotte Berntsen uit Vianen doet mee aan 'Mission Summit'.
Lotte Berntsen uit Vianen doet mee aan 'Mission Summit'.

Steun Mission Summit: 'Op naar een MS-vrije wereld!'

Ingezonden 63 keer gelezen

Enkele weken geleden hoorde ik voor het eerst over Mission Summit. Deze stichting is in 2011 opgericht door een groep vrienden die de Kilimanjaro wilde beklimmen. Kort voor deze tocht kreeg één van de deelnemers, Niels van Buren (37 jaar), de diagnose MS. Een ontzettende klap kun je je voorstellen, helemaal gezien er nog geen genezing bestaat. Niels en zijn vrienden hebben het hun missie gemaakt om, al klimmend, geld in te zamelen voor onderzoek naar MS.

Om dit voor elkaar te krijgen hebben zij, na de beklimming van de Kilimanjaro, hun inspirerende en onzelfzuchtige missie voortgezet door meerdere bergen te beklimmen met als einddoel: de Mount Everest. Toen dit verhaal mij bereikte was ik meteen geraakt. Waar ik normaal mijn emoties goed aangelijnd heb, vlogen ze nu als een ongeleid projectiel door mijn lijf. Kippenvel, tranen die op het punt stonden om in een gigantische waterval over mijn wangen te stromen: sprakeloos was ik. Vanaf moment één werd ik geïnspireerd door Niels en zijn vrienden. Het was voor mij bijna onvoorstelbaar dat iemand die al zo hard moet werken voor zijn normale dagelijkse handelingen, voor anderen de Mount Everest zou gaan beklimmen. Niet zomaar een heuveltje, nee: de genadeloze Mount Everest. Wauw. Als Niels de Mount Everest gaat beklimmen om geld op te halen voor een MS-vrije wereld, dan MOET ik toch ook iets doen?!

Vanuit Fitgirlcode (online platform waarvoor ik schrijf) kreeg ik de uitnodiging om mee te gaan met deze expeditie. Het nare gevoel van onmacht dat ik heb als ik over dit soort ziektes hoor, verdween direct: van 8 tot 25 april ga ik mee met de expeditie voor dit goede doel. Gezien het voor mij als ongetrainde & onervaren bergbeklimmer niet haalbaar en verantwoord is om Niels te vergezellen naar de top (8848m), klim ik samen met zijn team mee tot het basiskamp van Mount Everest (5357m). In negen dagen tijd leggen we deze trektocht af, waarna we afscheid nemen van Niels en weer omkeren. Bedenkend dat Niels als eerste Nederlandse MS-patiënt volledig naar de top gaat, MOET ik dit gewoon doen!

Eén op de 1000 Nederlanders draagt deze diagnose met zich mee, wat maakt dat er een grote kans bestaat dat U iemand kent die MS heeft? Mijn avontuur draag ik op aan hen. Aan de ongekend dappere Niels, maar ook aan uw vriend of familielid, die iedere ochtend moet vechten om überhaupt uit bed te kunnen komen. Op naar een MS-vrije wereld! Steun mijn actie op www.inactievoorms.nl/actie/lotte-van-fitgirlcode. De aanloop én de expeditie kunt u volgen via www.fitgirlcode.nl en Instagram: @lifewithlot.

Lotte Berntsen
Vianen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant