Kamerlid Barbara Visser liet zich afgelopen zomer informeren over het doortrekken van de A77. (foto: Diana Derks)
Kamerlid Barbara Visser liet zich afgelopen zomer informeren over het doortrekken van de A77. (foto: Diana Derks)

Logtens (VVD) aan GS: 'Zet Noordoost-Brabant op agenda'

Verkeer en vervoer 162 keer gelezen

BOXMEER | Fractievoorzitter Judith Logtens van de VVD Boxmeer wil het doortrekken van de snelweg A77 op de politieke agenda houden. "Een goede oost-westverbinding zal ook de grensoverschrijdende economische ontwikkeling bevorderen", aldus Logtens.

"Nu al studeren er net over de grens Nederlandse studenten en velen reizen af naar het Duitse achterland om te gaan werken. De slechte verbinding van onze regio met de rest van Brabant zorgt ervoor dat jongeren die na hun studie elders een baan vinden ook niet meer in onze eigen regio blijven wonen", verduidelijkt Logtens, die een oproep doet aan Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Brabant. "De reistijd is te lang. Boxmeer-Den Bosch is nog geen 50 kilometer, maar bijna anderhalf uur met de trein en een uur met de auto geeft het gevoel dat het heel erg ver weg is. Onze regio is niet voor niets AgriFood Capital en verdient een goede infrastructuur. Daarom een oproep aan GS: zet Noordoost-Brabant op de agenda en zet ons ook op de kaart!"

Lobby
De VVD-fracties in het Land van Cuijk en de Kop van Noord-Limburg hebben afgelopen zomer een lobby gestart om de A77 doorgetrokken te krijgen vanaf het knooppunt Rijkevoort tot aan de A50 bij Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant