Kamerlid Erik Ronnes (fotografie: Gerhard Taatgen)
Kamerlid Erik Ronnes (fotografie: Gerhard Taatgen)

Gastles Kamerlid Ronnes over geld op Vortumse basisschool

Onderwijs 140 keer gelezen

VORTUM-MULLEM | Het is de week van het geld. Dit betekent dat op de basisscholen in Nederland deze week extra aandacht uitgaat naar hoe je verstandig met geld kunt omgaan. Zo ook op basisschool Sint Anna in Vortum-Mullem, waar Tweede Kamerlid Erik Ronnes morgen een gastles zal verzorgen.

Door op jonge leeftijd  educatie te verzorgen over geldzaken, wordt een goede basis gelegd voor de toekomst. Dit kan helpen om later schulden te voorkomen, sparen te stimuleren en zo een gezond financieel huishoudboekje te bewerkstelligen. Kamerlid Erik Ronnes (CDA): "Ik vind het ontzettend leuk dat de Nederlandse Vereniging van Banken gastlessen organiseert. Naast mijn woordvoerderschap over het dossier Wonen en Rijksdienst, houd ik mij in de Tweede Kamer ook bezig met financieel toezicht. 
Hier zijn de financiële vraagstukken natuurlijk complex, maar de basis blijft hetzelfde: geef niet meer uit dan je hebt, weet wat je koopt en wat dit waard is. Ik hoop dat de leerlingen dit ook zo zullen zien."
Naast het geven van de gastles zal Erik Ronnes een quiz doen met de leerlingen. Hij geeft de gastles op vrijdag 18 maart op basisschool Sint Anna in Vortum-Mullem, zijn voormalige basisschool. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant