Op bestuurlijk niveau is één Land van Cuijk nog een brug te ver.
Op bestuurlijk niveau is één Land van Cuijk nog een brug te ver.

Ook Millse raad voelt niets voor herindeling in Land van Cuijk

Politiek 60 keer gelezen

MILL | De gemeente Mill en Sint Hubert heeft gisteravond ingestemd met samenwerking in het Land van Cuijk op basis van twaalf projecten waaraan door de vijf gemeenten gezamenlijk gestalte gegeven moet worden. Herindeling is voor de Millse raadsleden echter een stap te ver.

Daarmee volgt de gemeente Mill en Sint Hubert de koers van Grave en Sint Anthonis, die eveneens op basis van (twaalf) projecten willen samenwerken met de andere vier Land van Cuijkse gemeenten. De Boxmeerse raad (CDA uitgezonderd) wil dat ook, maar hoopte op woensdag 23 maart al meer stappen te kunnen zetten richting een herindeling. De Cuijkse gemeenteraad is ook in meerderheid voorstander van een bestuurlijke fusie, maar heeft eerder al gesteld dat twee jaar de tijd genomen moet worden voor een bestuurlijk besluit op dit vlak. Die raad komt maandag 21 maart nog over samenwerking gesproken, alvorens alle vijf gemeenteraden op woensdag bij elkaar komen in De Weijer om de vastgelopen samenwerking nieuw leven in te blazen.
De raden hebben zich de afgelopen weken op verzoek van het Regieteam raden Land van Cuijk ieder apart gebogen over een viertal bespreekpunten. Herindeling was er één van.

Lees meer over samenwerking in het Land van Cuijk in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 22 maart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant