Gemeente Sint Anthonis wil ideeën voor reconstructie N602.
Gemeente Sint Anthonis wil ideeën voor reconstructie N602.

Sint Anthonis verzamelt ideeën voor reconstructie N602

Verkeer en vervoer 72 keer gelezen

WANROIJ | De dorpsraad van Wanroij heeft bewoners opgeroepen om ideeën aan te dragen voor herinrichting van de doorgaande weg N602 tussen Wanroij en Sint Anthonis.

De weg verbindt beide dorpen en loopt eveneens door Ledeacker. De gemeente Sint Anthonis wil bij reconstructie van de voormalige provinciale weg rekening houden met wensen en ideeën van bewoners van de drie Peeldorpen. Bewoners van Wanroij kunnen hun ideeën mailen naar dorpsraad@wanroij.nl. Die van Ledeacker en Sint Anthonis naar postbus@sintanthonis.nl.
De laatste plannen voor een reconstructie dateren alweer van 2012, toen besloten werd herinrichting uit te stellen 'en alleen het hoogst noodzakelijke aan beheer en onderhoud uit te voeren als uit inspecties blijkt dat dit noodzakelijk is'. Drie jaar eerder ontving de gemeente echter van de provincie al een miljoenenbedrag voor de aanpak van de weg, die met name veiliger moet worden door middel van minder obstakels en een aangepaste snelheid. De herinrichting moet voor 2020 plaatsvinden. Alvorens met een uitgewerkt plan te komen wil Sint Anthonis gebruik maken van de 'denkkracht van de bewoners'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant