Wethouder Eric Daandels bij inloopbijeenkomst over N324.
Wethouder Eric Daandels bij inloopbijeenkomst over N324.

Plannen voor provinciale weg N324 bij Grave aangepast

Verkeer en vervoer 450 keer gelezen

GRAVE/VELP | De provinciale weg N324 tussen knooppunt Paalgraven (bij Oss) en de John S. Thompsonbrug over de Maas bij Grave wordt in de komende jaren gereconstrueerd. In 2017 begint de aannemer aan de planning van de werkzaamheden. Hij gaat met de gemeenten een plan voor de noodzakelijke omleidingen maken.

Het voorontwerp is inmiddels op een aantal punten gewijzigd ten opzichte van het principeplan dat in de zomer van 2015 werd gepresenteerd en bestuurlijk is vastgesteld.
Een moeilijk punt is de kruising in Velp bij het Zorghotel Grave. De plaatselijke snackbar en het Tango-pompstation hebben bezwaar gemaakt tegen de aanleg van een rotonde ter plaatse. Beide bedrijven hebben van de Provincie het aanbod gekregen om te verhuizen. Tango gaat naar alle waarschijnlijkheid akkoord met het aanbod, de snackbar is nog in gesprek.

Goed geluisterd
Tijdens de inloopbijeenkomst op 23 maart konden belangstellenden de aangepaste tekeningen inzien. Zij vertellen dat er nu, in tegenstelling tot eerdere bijeenkomsten, goed naar hen geluisterd wordt. Dat neemt niet weg dat er nog steeds wensen zijn. Motel Koolen wil zichtbaar blijven en vraagt de geluidswand hierop aan te passen. Ook is er behoefte aan een groene golf voor het verkeer met de maximale snelheid van naar 50 kilometer per uur. De T.U. Delft en BAM hebben een filter ontwikkeld dat fijnstofdeeltjes afvangt. De eerste fijnstoffilters hangen inmiddels in enkele lantaarnpalen in Nederland. Ook dit is een wens voor de N324.

Elisabethstraat
De Elisabethstraat (Cuijk-Grave), nu een onoverzichtelijk punt met veel (vracht)verkeer, wordt veiliger. Er komen stoplichten en oversteekplaatsen. De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen. In 2017 zal bekend worden wie het werk gaat uitvoeren en waar begonnen wordt, in Grave of bij Paalgraven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant